• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marmeláda v pekárně
Napište svůj komentář k receptu

Marmeláda v pekárně

autor: Katpet
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Ovocná marmeláda je vynikající pochoutka, kterou si můžete dopřát na chlebu či palačinkách a uplatní se samozřejmě i při přípravě mnohých moučníků. Nejlepší je dozajista ta domácí. Snadno si ji můžete připravit za pomoci pekárny na chleba.

Suroviny

1 porce
    • 1
      kg meruňky nebo jiné ovoce
    • 1
      kg cukr želírovací

Postup přípravy receptu

1
Omyté, vypeckované ovoce pomeleme, nakrájíme nebo nasekáme - záleží jeké chceme mít v marmeládě kousky. Vložíme do pekárny, přidáme želírovací cukr a zapneme program MARMELÁDA (u pekárny ETA). Po skončení programu nalijeme do čistých sklenic, zavřeme a otočíme dnem vzhůru.

RADA: Zkuste také recept na třešňovou marmeládu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martina | 11. 7. 2013 18:54

    ja jsem tento recept jeste nezkousela ,ale co vim tak znama do sklenicky po vliti marmelady zakapne rumem a zapali a je to pry na 100% ,ze se nezkazi :-)

  • Simonnice | 24. 6. 2013 09:33

    moc děkuji za výborný tip

  • Simonnice | 24. 6. 2013 09:31

    :-)

  • Pavlína Bušová | 1. 2. 2010 15:37

    zkoušela jsem v pekárně ECG marmeládu z citrusového ovoce. Podle návodu na tom balíčku od želírovacího cukru. A doteď, což je víc jak měsíc, mi nezhoustla, tak nevím v čem je chyba...

  • Anonym | 23. 8. 2007 01:22

    Pekárnu nemám a ani ji nechci - mám malý byt a v kuchyni počítám centimetry. Marmelády a džemy dělám tradičně na plotně, přeliju do čistých sklenic, víčka (používám sklenice od jogurtů Madeta) minutku dvě převařím, hned uzavřu, na chvilku překlopím dnem vzhůru, pak zase obrátím, překryji utěrkou, aby chladly pomaleji. Skladuji v běžné skříňce, nic se nekazí. Myslím, že podstatné je, aby použité ovoce bylo naprosto v pořádku a sklenice čisté, pak se nic nekazí.

  • Radka | 22. 8. 2007 15:31

    Kdo nevyzkoušel domácí pekárnu nevěří, jaký je to pomocník. Chleba pečeme téměř každý týden a v létě v sezóně marmelád je to báječný pomocník!!!!Marmelády se snažím zavařovat, sklep nemáme tak studený a jistota je jistota. Loni jsme nezavařovali a navrchu u některé byla plíseň.

  • Slávka | 30. 4. 2007 12:43

    Dělám marmeládu podobně jako Jarka z Bratislavy, ale vyvařené skleničky naplněné marmeládou a zavíčkované otočím dnem nahoru , položím na stůl dnem nahoru , na utěrku nebo vrstvu novin a nechám vychladnout. Opravdu se marmeláda nekazí ani za 2 roky.

  • Jarka z Bratislavy | 21. 4. 2007 19:35

    Chcem poradiť začínajúcim gazdinkám. Prv ako idem dať variť džem (najlepšie deń vopred), dokonale vyumývam v saponáte poháriky a viečka vyvarím.Už suché poháriky uložím na plech do rúry /trouba/a viečka do nejakého kastrólika, dokonle ich vysterilizujem a nechám pri príkone 100 °C. Uvarený vriaci džem lejem do horúcich pohárikov, uzavrem horúcim viečkom a uložím do väčšej nádoby vyloženej dekou a prikryjem. Pracujem opatrne s ochranou rúk. Všetky takto dokonale vysterilizované poháriky s džemom nechám v deke vychladnúť. Džem sa mi ešte nikdy nepokazil a môže byť aj rok na kuchynskej linke. Netreba ho držať v chladničke.

  • Vladimira Šalandova | 31. 3. 2007 20:55

    dobry den akorat jsem si kopila pekarnu a rada bych vedela nejake vase oskousene recepty muzete mi nejake zaslat prosim? dekuji Vladka Šalandova

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 11:50

    dobrý den, dostala jsem pekárnu pod stromeček a postupně objevuji její funkce. mám dotaz ohledně ovoce. můžu použít zamražené jahody. myslím tím, že bych je rozmrazila a rozmixovala a pak přidala jen ten cukr. Jde mi o to, jestli pak není v ovoci moc vody a tak dále. Ale selským rozumem by to asi neměl být problém, díky moc Lenka

  • VLASTA.BATISTOVÁ Batistová | 11. 11. 2006 10:59

    Marmeládu již nezavařuji,ale ve sklenicích zakapu rumem,vydrží dlouho.

  • Jitka Kroupová | 12. 10. 2006 10:43

    Díky moc za podrobnosti, určitě nějakou vyzkouším!!!

  • Katka Altmanová | 30. 9. 2006 13:51

    Marmelády dělám z meruněk,odštavnělého rybízu,jahod.Naposled z meruněk, ty jsem vypeckovala, a rozmačkala starým štouchadlem na brambory.Ty větší kousky zůstanou jak jsou.Dám do pekárny(mám ETU) Dám podle návodu na obalu buď želírovací cukr-vždy si zkontroluji množství, u každé firmy na cukry to může být jinak, nebo si koupíte sáček s Gelfix nebo něco takového a dle návodu upravíte množství a přidáte cukr. Zapnete program marmeláda, až je hotovo jen vlijeme do sklenic.Z kila jsou asi 4-5skleniček.Nemám sklep, tak je mám v lednici a tam vydrží. Takhle je dělám druhý rok a jde to, jsem taky začátečník.

  • Jitka Kroupová | 30. 9. 2006 12:52

    Omlouvám se, jsem úplný laik, ale to se pak ta marmeláda ve sklenicích už nemusí zavařovat? Pokud ne, jak dlouho v těch sklenicích vydrží?A ještě jedna věc: mám pekárnu ETA a v návodu píšou, že se dá dělat pouze citrusová marmeláda???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Meruňková
Pokrmy Sladké Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Meruňky

Domácí zdravé müsli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Dort od krtka

Dort od krtka

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí zdravé müsli

Poslední sledované recepty

44
Polévkové drobení
Polévkové drobení
40
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
29
Bramborový guláš
Bramborový guláš
26
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda z bezinek a jablek
Marmeláda z bezinek a jablek
Marocká harira
Marocká harira
Marocké kuře
Marocké kuře
  • Recepty.cz
  • Marmeláda v pekárně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact