• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marlenka
Napište svůj komentář k receptu

Marlenka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marlenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 3
      lžíce med 2-3
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • hladká mouka dle potřeby
  • Krém
    • 1
      plechovka salko
    • 1
      balíček smetol
    • 50
      g nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Máslo necháme rozpustit a přidáme 2 lžíce medu. Do mísy dáme 2 vajíčka, sodu a smícháme na pánvi s máslem a medem. Stále mícháme, až nám hmota zhoustne a trošku zbledne. Zároveň dáváme pozor, aby nám kaše nezhrudkovatěla. Za stálého míchání vychladíme. Pak přidáme mouku tak, aby se těsto nelepilo, ale dalo se vyválet na tenký plát na velikost plechu. Papír pomastíme a dáme placku. Pečeme 2 minuty na 250 °C. Celkem upečeme 4 placky.
2
Náplň: celé salko uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a pak vymícháme se smetolem na krém, do kterého přidáme nasekané ořechy.
3
Placky naplníme, okraje ořežeme, rozdrtíme a posypeme společně s ořechy vrstvu krému na horní placce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Medovník-Marlenka

Medovník-Marlenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • myska004 | 25. 4. 2013 09:00

    Skvělé, tuhle marlenku dělám často, je lepší jak kupovaná!:)

  • Natuša | 13. 11. 2010 19:55

    hmmm. jen jim tu kupovanou !! :-D a urco skusim i upect ! <3 je mi sice jen 11let. ale varit nebo smazit i dokonce pect umim a taky me to moc bavííííí !!!!!! :-| a jeste urco je to nej recept na Marlenku hihuhi :-D :-* 8-) <3 :-\ :-[ :-P ;-)

  • Jaňule H. | 7. 3. 2007 08:59

    Podívala jsem se na http://www.radyptakaloskutaka.cz/d/seznam/detail/?i=4575&o=105&c=RECEPTY a pak jsem upekla. Přestože tady to vypadá dost složitě, tak po zhlédnutí videa uvidíte, že je to úplně jednoduché. Hned jsem upekla a musím říct pohádka ...

  • Danula | 16. 11. 2006 00:20

    podrobně i s videem najdete na rady ptaka loskutaka..pekla jsem několikrát..je to laskominka..mlask

  • Jarmila Vaľová | 15. 11. 2006 20:49

    Ja som tento recept ešte nepiekla ale mám ho už dlhšiu dobu napísaný a tak ked som našla prosbu o recept tak som napísala.A ked si najdete stránku www.couvarit.sk,tak tam je tiež tento recept ale zasa iný.Na stránke www.achinet.cz je vysvetlený pôvod tejto torty,pochádza z arménska a vyrába ju pán Gevorg Avetisyan spolu so svojou sestrou.Takže milé kucharinky neostáva nám nič iné iba to vyskúšať a odovzdávať si skúsenosti.Je aj dalšia stránka,kde je tento recept www.receptar.sk a je pod názvom Medová torta-Marlenka.

  • helga | 15. 11. 2006 12:13

    100 g masla ne cukr. Prosim opravit.

  • Helga | 15. 11. 2006 12:09

    Cukr se da do testa. 700g mouky, ale jenom 100g cukru.

  • Anka | 15. 11. 2006 12:00

    Prosím vás, kedy sa pridá hrnek cukru?

  • Jana Z | 15. 11. 2006 11:14

    Milá Hanko,mluvíte mně z duše,chtěla jsem si moučník hned stáhnout ale počkám na upřesnění.

  • Hana Rožníčková | 15. 11. 2006 11:09

    Myslím si, že tohle není moučník pro začátečníky. Přidávat hlad. mouku dle potřeby, bych měla i já starosti, a to už jsem pekla několik moučníků z medu. Těsto se chová jinak, když je vlažné a jinak , když je "studené". Když to autorka peče, prosila bych jí, aby to jednou odvážila. Děkuji

  • Jana Kutačová | 15. 11. 2006 11:08

    Je tento medovním po odležení měkký?..o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Nasekané ořechy Salko Smetol Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

51
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
36
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
27
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Marlenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact