• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marlenka
Napište svůj komentář k receptu

Marlenka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marlenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 3
      lžíce med 2-3
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • hladká mouka dle potřeby
  • Krém
    • 1
      plechovka salko
    • 1
      balíček smetol
    • 50
      g nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Máslo necháme rozpustit a přidáme 2 lžíce medu. Do mísy dáme 2 vajíčka, sodu a smícháme na pánvi s máslem a medem. Stále mícháme, až nám hmota zhoustne a trošku zbledne. Zároveň dáváme pozor, aby nám kaše nezhrudkovatěla. Za stálého míchání vychladíme. Pak přidáme mouku tak, aby se těsto nelepilo, ale dalo se vyválet na tenký plát na velikost plechu. Papír pomastíme a dáme placku. Pečeme 2 minuty na 250 °C. Celkem upečeme 4 placky.
2
Náplň: celé salko uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a pak vymícháme se smetolem na krém, do kterého přidáme nasekané ořechy.
3
Placky naplníme, okraje ořežeme, rozdrtíme a posypeme společně s ořechy vrstvu krému na horní placce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Medovník-Marlenka

Medovník-Marlenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • myska004 | 25. 4. 2013 09:00

    Skvělé, tuhle marlenku dělám často, je lepší jak kupovaná!:)

  • Natuša | 13. 11. 2010 19:55

    hmmm. jen jim tu kupovanou !! :-D a urco skusim i upect ! <3 je mi sice jen 11let. ale varit nebo smazit i dokonce pect umim a taky me to moc bavííííí !!!!!! :-| a jeste urco je to nej recept na Marlenku hihuhi :-D :-* 8-) <3 :-\ :-[ :-P ;-)

  • Jaňule H. | 7. 3. 2007 08:59

    Podívala jsem se na http://www.radyptakaloskutaka.cz/d/seznam/detail/?i=4575&o=105&c=RECEPTY a pak jsem upekla. Přestože tady to vypadá dost složitě, tak po zhlédnutí videa uvidíte, že je to úplně jednoduché. Hned jsem upekla a musím říct pohádka ...

  • Danula | 16. 11. 2006 00:20

    podrobně i s videem najdete na rady ptaka loskutaka..pekla jsem několikrát..je to laskominka..mlask

  • Jarmila Vaľová | 15. 11. 2006 20:49

    Ja som tento recept ešte nepiekla ale mám ho už dlhšiu dobu napísaný a tak ked som našla prosbu o recept tak som napísala.A ked si najdete stránku www.couvarit.sk,tak tam je tiež tento recept ale zasa iný.Na stránke www.achinet.cz je vysvetlený pôvod tejto torty,pochádza z arménska a vyrába ju pán Gevorg Avetisyan spolu so svojou sestrou.Takže milé kucharinky neostáva nám nič iné iba to vyskúšať a odovzdávať si skúsenosti.Je aj dalšia stránka,kde je tento recept www.receptar.sk a je pod názvom Medová torta-Marlenka.

  • helga | 15. 11. 2006 12:13

    100 g masla ne cukr. Prosim opravit.

  • Helga | 15. 11. 2006 12:09

    Cukr se da do testa. 700g mouky, ale jenom 100g cukru.

  • Anka | 15. 11. 2006 12:00

    Prosím vás, kedy sa pridá hrnek cukru?

  • Jana Z | 15. 11. 2006 11:14

    Milá Hanko,mluvíte mně z duše,chtěla jsem si moučník hned stáhnout ale počkám na upřesnění.

  • Hana Rožníčková | 15. 11. 2006 11:09

    Myslím si, že tohle není moučník pro začátečníky. Přidávat hlad. mouku dle potřeby, bych měla i já starosti, a to už jsem pekla několik moučníků z medu. Těsto se chová jinak, když je vlažné a jinak , když je "studené". Když to autorka peče, prosila bych jí, aby to jednou odvážila. Děkuji

  • Jana Kutačová | 15. 11. 2006 11:08

    Je tento medovním po odležení měkký?..o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Nasekané ořechy Salko Smetol Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

88
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
31
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě
27
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Marlenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact