• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinovaný vepřový bůček s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný vepřový bůček s povidly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pro milovníky masa nasladko je tu marinovaný vepřový bůček pečený s jablky, švestkami a cibulí. Nebudou chybět ani povidla rozmíchaná ve víně, kterými se maso v závěru přípravy potře. Už při pečení se vám ze vší té vůně začnou sbíhat sliny!

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřový bůček
    • 5
      lžíce sůl
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • -2
      ks cibule
    • 2
      ks jablko
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 2
      lžíce povidla
    • 100
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

1
Z bůčku odkrojte kůži, tuku pod ní se ale nezbavujte. Maso dejte do pekáče, obalte směsí soli a cukru, zakryjte potravinářskou fólií, zatěžkejte a uložte do lednice. Nechte odležet alespoň 6 hodin, ideálně přes noc, maso se díky marinádě zbaví přebytečné vody.
2
Před pečením maso lehce otřete a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Cibuli nakrájejte na klínky, jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Cibulí s jablky vystelte pekáč, přidejte sušené švestky, uložte na ně maso, podlijte ho asi 100 ml vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud bůček nezezlátne a dokonale nezměkne. To bude trvat asi 1,5 hodiny. Kontrolujte, jestli se cibule s jablky nepřipaluje, dle potřeby podlijte trochou vody. 3. Upečené maso nechte vychladnout. Pečená jablka s cibulí a švestkami přendejte z pekáče do kastrolu. Vychladlé maso nakrájejte na půlcentimetrové plátky, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete povidly rozmíchanými ve víně. Před podáváním dopečte v troubě pod grilem dozlatova, směs jablek s cibulí a švestkami prohřejte a podávejte společně s bůčkem.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Únor Oběd Večeře Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Cukr krystal Jablko Povidla Sůl Sušené švestky Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Božský koláč

Božský koláč

Skotská vejce

Skotská vejce

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

77
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
70
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
66
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
36
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Joan Collins má patnáct kmotřenců: Nejnovějším se stal syn Gabriely Peacock!

Joan Collins má patnáct kmotřenců: Nejnovějším se stal syn Gabriely Peacock!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Marinovaný losos
Marinovaný losos
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda z bezinek a jablek
Marmeláda z bezinek a jablek
  • Recepty.cz
  • Marinovaný vepřový bůček s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact