• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinovaný vepřový bůček s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný vepřový bůček s povidly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pro milovníky masa nasladko je tu marinovaný vepřový bůček pečený s jablky, švestkami a cibulí. Nebudou chybět ani povidla rozmíchaná ve víně, kterými se maso v závěru přípravy potře. Už při pečení se vám ze vší té vůně začnou sbíhat sliny!

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřový bůček
    • 5
      lžíce sůl
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • -2
      ks cibule
    • 2
      ks jablko
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 2
      lžíce povidla
    • 100
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

1
Z bůčku odkrojte kůži, tuku pod ní se ale nezbavujte. Maso dejte do pekáče, obalte směsí soli a cukru, zakryjte potravinářskou fólií, zatěžkejte a uložte do lednice. Nechte odležet alespoň 6 hodin, ideálně přes noc, maso se díky marinádě zbaví přebytečné vody.
2
Před pečením maso lehce otřete a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Cibuli nakrájejte na klínky, jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Cibulí s jablky vystelte pekáč, přidejte sušené švestky, uložte na ně maso, podlijte ho asi 100 ml vody a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud bůček nezezlátne a dokonale nezměkne. To bude trvat asi 1,5 hodiny. Kontrolujte, jestli se cibule s jablky nepřipaluje, dle potřeby podlijte trochou vody. 3. Upečené maso nechte vychladnout. Pečená jablka s cibulí a švestkami přendejte z pekáče do kastrolu. Vychladlé maso nakrájejte na půlcentimetrové plátky, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete povidly rozmíchanými ve víně. Před podáváním dopečte v troubě pod grilem dozlatova, směs jablek s cibulí a švestkami prohřejte a podávejte společně s bůčkem.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Bůček po cikánsku

Bůček po cikánsku

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Únor Oběd Večeře Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Cukr krystal Jablko Povidla Sůl Sušené švestky Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Štafetky

Štafetky

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

65
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
44
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
38
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Krásce Bezděkové vykradli auto: Zmizelo i to nejcennější!

Krásce Bezděkové vykradli auto: Zmizelo i to nejcennější!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Marinovaný losos
Marinovaný losos
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda z bezinek a jablek
Marmeláda z bezinek a jablek
  • Recepty.cz
  • Marinovaný vepřový bůček s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact