• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinovaný losos - gravlax
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný losos - gravlax

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tuhle delikatesu z čerstvého lososa, na které si pochutnávali už staří Vikingové, připravíte s minimem námahy. A pustit se do ní můžete už druhý den. Potřebovat budete jen uvařenou červenou řepu, cukr, sůl, panáka vodky, čerstvý kopr a pepř.

Suroviny

6 porce
    • 800
      g losos filet s kůží
    • 2
      ks červená řepa vařená
    • 10
      lžíce sůl 10-12 lžic
    • 10
      lžíce cukr krupice 10-12 lžic
    • 50
      ml vodka
    • 2
      hrst kopr
    • 2
      lžička pepř mletý hrubě mletý, barevný
    • 150
      g créme fraiche
    • 1
      lžíce olivový olej
    • žitný chléb racio tmavý, k podávání
  • dresink
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 4
      lžička med
    • 100
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr.
2
Rybu dejte do pekáčku, lehce osolte, pokryjte vrstvou nastrouhané řepy, zalijte vodkou a po celé ploše zasypte směsí soli a cukru. Rybu zakryjte fólií, na ni položte prkénko a zatěžkejte. Pekáč uložte do ledničky minimálně na 12 hodin. Rybu můžete marinovat i déle, až 48 hodin. Během té doby se losos zbaví vody a jeho maso se zpevní.
3
Filet vyjměte z marinády, důkladně opláchněte a dobře osušte. Rybu položte na potravinářskou fólii, zasypte většinou nasekaného kopru a hrubě mletým pepřem, zabalte a uložte do ledničky do doby, než ji budete podávat.
4
Ingredience na zálivku dejte do menší zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a dobře protřepejte, aby se spojily v hladkou emulzi. Creme fraîche promíchejte se lžící oleje, zbytkem nasekaného kopru a troškou pepře. Lososa krájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky. Podávejte s tmavým žitným chlebem, ochuceným creme fraîche a hořčično-medovou zálivkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřest s marinovaným lososem

Chřest s marinovaným lososem

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Créme fraiche Cukr krupice Dijonská hořčice Kopr Losos Med Olivový olej Pepř mletý Sůl Vodka Žitný chléb RACIO
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

36
Pórková polévka s chorizem
Pórková polévka s…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
30
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
23
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Český šéfkuchař hvězd vařil pro Osbourna (†76): Vyklopil láhev whiskey, najedl se a šel...

Český šéfkuchař hvězd vařil pro Osbourna (†76): Vyklopil láhev whiskey, najedl se a šel...

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Marinované špízy
Marinované špízy
Marinovaní sledi
Marinovaní sledi
Marinovaný losos
Marinovaný losos
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
  • Recepty.cz
  • Marinovaný losos - gravlax
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact