• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinovaný losos - gravlax
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný losos - gravlax

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tuhle delikatesu z čerstvého lososa, na které si pochutnávali už staří Vikingové, připravíte s minimem námahy. A pustit se do ní můžete už druhý den. Potřebovat budete jen uvařenou červenou řepu, cukr, sůl, panáka vodky, čerstvý kopr a pepř.

Suroviny

6 porce
    • 800
      g losos filet s kůží
    • 2
      ks červená řepa vařená
    • 10
      lžíce sůl 10-12 lžic
    • 10
      lžíce cukr krupice 10-12 lžic
    • 50
      ml vodka
    • 2
      hrst kopr
    • 2
      lžička pepř mletý hrubě mletý, barevný
    • 150
      g créme fraiche
    • 1
      lžíce olivový olej
    • žitný chléb racio tmavý, k podávání
  • dresink
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 4
      lžička med
    • 100
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr.
2
Rybu dejte do pekáčku, lehce osolte, pokryjte vrstvou nastrouhané řepy, zalijte vodkou a po celé ploše zasypte směsí soli a cukru. Rybu zakryjte fólií, na ni položte prkénko a zatěžkejte. Pekáč uložte do ledničky minimálně na 12 hodin. Rybu můžete marinovat i déle, až 48 hodin. Během té doby se losos zbaví vody a jeho maso se zpevní.
3
Filet vyjměte z marinády, důkladně opláchněte a dobře osušte. Rybu položte na potravinářskou fólii, zasypte většinou nasekaného kopru a hrubě mletým pepřem, zabalte a uložte do ledničky do doby, než ji budete podávat.
4
Ingredience na zálivku dejte do menší zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a dobře protřepejte, aby se spojily v hladkou emulzi. Creme fraîche promíchejte se lžící oleje, zbytkem nasekaného kopru a troškou pepře. Lososa krájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky. Podávejte s tmavým žitným chlebem, ochuceným creme fraîche a hořčično-medovou zálivkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřest s marinovaným lososem

Chřest s marinovaným lososem

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Créme fraiche Cukr krupice Dijonská hořčice Kopr Losos Med Olivový olej Pepř mletý Sůl Vodka Žitný chléb RACIO
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Celerové placičky

Celerové placičky

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

168
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
134
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
131
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
92
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
72
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Marinované špízy
Marinované špízy
Marinovaní sledi
Marinovaní sledi
Marinovaný losos
Marinovaný losos
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
  • Recepty.cz
  • Marinovaný losos - gravlax
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact