• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný česnek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný česnek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      ks česnek velké paličky
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      dl ocet
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      ks feferonka
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké sklenice a do druhého dne necháme stát. Nasledující den opět vaříme 5 min., necháme vychladnout, stroužky vložíme do malých skleniček, zalejeme nálevem a navrch nalejeme po 1 lžíci oleje. Vzduchotěsně uzavřeme a odložíme do chladu.
2
Podáváme ke zvěřině nebo sýrům tak, že stroužky nakrájíme na tenké plátky. Česnek ztratí svoji typickou vůni, ale má výbornou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 11. 5. 2010 18:50

    Tak jsem ho včera naložila a musím říct, že je výborný ještě před uležením. Jenom mi tu neštymuje to množství nálevu - je uvedeno na 15 hlaviček česneku. Já jsem na zkoušku naložila jen 5 hlaviček, ale nálevu jsem udělala jak je uvedeno zde a sotva mi stačil. Nedovedu si představit, že by se do těch 3 dl naložilo všech 15. Nebude v množství chybka?

  • ladislava staffenová | 10. 5. 2010 19:42

    Jé to vypadá dobře ;-)))

  • Tereza J. | 10. 5. 2010 17:02

    Chce to odležať tak 2-3 týždne. Simčo, dávam to väčšinou tak ako píšeš, do maličkých fľaštičiek, od výživa, ale aj od olív, také vysoké úzke fľaštičky. Po otvorení držať v chladničke a vydrží to priebežne dosť dlho, mala som otvorené už aj zo 3 mesiace. Treba ovšem dávať pozor, aby sa obsah nekontaminoval, teda vyberať čistou lyžičkou alebo vidličkou.

  • Simča Sládková | 10. 5. 2010 13:57

    Terezko - dáváš to do skleniček od výživy? A když se ta sklenka načne - vydrží to pak chvíli???? vypadá to moooc dobře - a my jsme silně česnekoví :-) .

  • Petule B. | 10. 5. 2010 12:57

    Měla bych prosím dotázek. Za jak dlouho od naložení se dá konzumovat? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Česnek Cukr krystal Feferonka Ocet Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Krůtí medailonky na zelenině

Krůtí medailonky na zelenině

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

317
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
40
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact