• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný česnek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný česnek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      ks česnek velké paličky
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      dl ocet
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      ks feferonka
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké sklenice a do druhého dne necháme stát. Nasledující den opět vaříme 5 min., necháme vychladnout, stroužky vložíme do malých skleniček, zalejeme nálevem a navrch nalejeme po 1 lžíci oleje. Vzduchotěsně uzavřeme a odložíme do chladu.
2
Podáváme ke zvěřině nebo sýrům tak, že stroužky nakrájíme na tenké plátky. Česnek ztratí svoji typickou vůni, ale má výbornou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 11. 5. 2010 18:50

    Tak jsem ho včera naložila a musím říct, že je výborný ještě před uležením. Jenom mi tu neštymuje to množství nálevu - je uvedeno na 15 hlaviček česneku. Já jsem na zkoušku naložila jen 5 hlaviček, ale nálevu jsem udělala jak je uvedeno zde a sotva mi stačil. Nedovedu si představit, že by se do těch 3 dl naložilo všech 15. Nebude v množství chybka?

  • ladislava staffenová | 10. 5. 2010 19:42

    Jé to vypadá dobře ;-)))

  • Tereza J. | 10. 5. 2010 17:02

    Chce to odležať tak 2-3 týždne. Simčo, dávam to väčšinou tak ako píšeš, do maličkých fľaštičiek, od výživa, ale aj od olív, také vysoké úzke fľaštičky. Po otvorení držať v chladničke a vydrží to priebežne dosť dlho, mala som otvorené už aj zo 3 mesiace. Treba ovšem dávať pozor, aby sa obsah nekontaminoval, teda vyberať čistou lyžičkou alebo vidličkou.

  • Simča Sládková | 10. 5. 2010 13:57

    Terezko - dáváš to do skleniček od výživy? A když se ta sklenka načne - vydrží to pak chvíli???? vypadá to moooc dobře - a my jsme silně česnekoví :-) .

  • Petule B. | 10. 5. 2010 12:57

    Měla bych prosím dotázek. Za jak dlouho od naložení se dá konzumovat? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Česnek Cukr krystal Feferonka Ocet Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Makové lívance

Makové lívance

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

86
Dýňová tortila
Dýňová tortila
63
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
59
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
54
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
37
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Hledáte práci po padesátce? Tyto tři dovednosti musíte mít

Hledáte práci po padesátce? Tyto tři dovednosti musíte mít

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact