• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný česnek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný česnek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      ks česnek velké paličky
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      dl ocet
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      ks feferonka
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké sklenice a do druhého dne necháme stát. Nasledující den opět vaříme 5 min., necháme vychladnout, stroužky vložíme do malých skleniček, zalejeme nálevem a navrch nalejeme po 1 lžíci oleje. Vzduchotěsně uzavřeme a odložíme do chladu.
2
Podáváme ke zvěřině nebo sýrům tak, že stroužky nakrájíme na tenké plátky. Česnek ztratí svoji typickou vůni, ale má výbornou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 11. 5. 2010 18:50

    Tak jsem ho včera naložila a musím říct, že je výborný ještě před uležením. Jenom mi tu neštymuje to množství nálevu - je uvedeno na 15 hlaviček česneku. Já jsem na zkoušku naložila jen 5 hlaviček, ale nálevu jsem udělala jak je uvedeno zde a sotva mi stačil. Nedovedu si představit, že by se do těch 3 dl naložilo všech 15. Nebude v množství chybka?

  • ladislava staffenová | 10. 5. 2010 19:42

    Jé to vypadá dobře ;-)))

  • Tereza J. | 10. 5. 2010 17:02

    Chce to odležať tak 2-3 týždne. Simčo, dávam to väčšinou tak ako píšeš, do maličkých fľaštičiek, od výživa, ale aj od olív, také vysoké úzke fľaštičky. Po otvorení držať v chladničke a vydrží to priebežne dosť dlho, mala som otvorené už aj zo 3 mesiace. Treba ovšem dávať pozor, aby sa obsah nekontaminoval, teda vyberať čistou lyžičkou alebo vidličkou.

  • Simča Sládková | 10. 5. 2010 13:57

    Terezko - dáváš to do skleniček od výživy? A když se ta sklenka načne - vydrží to pak chvíli???? vypadá to moooc dobře - a my jsme silně česnekoví :-) .

  • Petule B. | 10. 5. 2010 12:57

    Měla bych prosím dotázek. Za jak dlouho od naložení se dá konzumovat? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Česnek Cukr krystal Feferonka Ocet Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

50
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
43
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
43
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
40
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
40
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact