• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
Napište svůj komentář k receptu

Marinované zelí

autor: Anna Doležalová
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg zelí
    • 7
      ks cibule
    • 3,50
      l voda
    • 1,50
      l ocet
    • 2
      ks deko
    • 60
      ks cukerin
    • 20
      g pyrosiřičitan

Postup přípravy receptu

1
Zelí a cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet 24 hodin za občasného promíchání a plníme do sklenic. Zavařujeme na 90 °C 40 minut vaříme. Dá se jíst i jako salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Doležalová | 21. 2. 2008 08:15

    Marie, mám to převzatý recept, ale je tam ten pyrosiřičitan také asi proto, aby zelí nezměnilo barvu. Píše o tom i Máří, že meruňky jsou krásně žluté. Já vím že to není zrovna asi moc zdravé, ale trocha nás nezabije. Je fakt, že já dávám jen 10 gramů tohoto prášku a jde to také. To jsem nenapsala. Kupuji ho v malých 10 gramových pytlících. Dá se snadno koupit ve vesnických drogeriích. V Praze jsem se s tím setkala jen v drogeriích klasických, kde dostanete od špuntu a takových jiných věcí vše.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 21:34

    Helo, pyrosiřičitan koupíte v drogérii. V každé drogérii ho nemají. Koupíte ho v drogérii - v oddělení kde jsou různé chemikálie, barvy na textil atd. Ptejte se prodavaček - vědí o co se jedná.V Brně je k dostání v drogérce na Jánské. Koupila jsem ho ve velkém balení (1 kg za pár babek). Bohužel v menším balení ho nemají. Je zapotřeby ho dávat v malém množství (1zarovnaná kávová lžička na 5 kg hlávkového zelí)- viz. recept Zelí krouhané - expres.

  • Hela - | 20. 2. 2008 20:16

    Kde se dá ten pyrosiřičitan koupit? V drogerii? Nikdy jsem to tam neviděla.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 19:34

    Jarčo, do vyhledávače, do kolonky HLEDEJ napíště zelí a potom v kolonce VYBERTE SI KATEGORII zvolte ZAVAŘOVÁNÍ (zavařování je úplně dole - předposlední kategorie). Objeví se Vám asi 10 různých receptů a můžete si nájít, který Vám vyhovuje. Já mám velice dobré zkušenosti "Zelí krouhané - expres." I když se tam dává pyrosiričitan - zelí je fantastické a hlava mě nebolí.

  • jarča | 20. 2. 2008 09:01

    Mě vyhledávač pod názvem "Zelí bez sterilování" nic nenašel. Nemáte ten recept pojmenovaný jinak?

  • Máša | 19. 2. 2008 16:19

    Já dělám trošku jinak a bez konzervace. Vložila jsem ho zde pod názvem" Zelí bez sterilování"

  • Marie | 19. 2. 2008 14:55

    Mám dotaz na autorku,proč Pyrosiřičitan,když zelí zavařujete ? Já myslím že je to chemický přípravek aby se zelí nekazilo bez zavaření.Připadá mi zbytečné dávat do zavařovaného zelí dva chemické přípravky tj. DEKO a zmíněný PYROSIŘIČITAN. Ale je to věc názoru .

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:25

    Fakt moc dobré a dá se jíst hned druhý den bez zaváření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukerin DeKo Ocet Pyrosiřičitan Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
21
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
21
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact