• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
Napište svůj komentář k receptu

Marinované zelí

autor: Anna Doležalová
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg zelí
    • 7
      ks cibule
    • 3,50
      l voda
    • 1,50
      l ocet
    • 2
      ks deko
    • 60
      ks cukerin
    • 20
      g pyrosiřičitan

Postup přípravy receptu

1
Zelí a cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet 24 hodin za občasného promíchání a plníme do sklenic. Zavařujeme na 90 °C 40 minut vaříme. Dá se jíst i jako salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Doležalová | 21. 2. 2008 08:15

    Marie, mám to převzatý recept, ale je tam ten pyrosiřičitan také asi proto, aby zelí nezměnilo barvu. Píše o tom i Máří, že meruňky jsou krásně žluté. Já vím že to není zrovna asi moc zdravé, ale trocha nás nezabije. Je fakt, že já dávám jen 10 gramů tohoto prášku a jde to také. To jsem nenapsala. Kupuji ho v malých 10 gramových pytlících. Dá se snadno koupit ve vesnických drogeriích. V Praze jsem se s tím setkala jen v drogeriích klasických, kde dostanete od špuntu a takových jiných věcí vše.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 21:34

    Helo, pyrosiřičitan koupíte v drogérii. V každé drogérii ho nemají. Koupíte ho v drogérii - v oddělení kde jsou různé chemikálie, barvy na textil atd. Ptejte se prodavaček - vědí o co se jedná.V Brně je k dostání v drogérce na Jánské. Koupila jsem ho ve velkém balení (1 kg za pár babek). Bohužel v menším balení ho nemají. Je zapotřeby ho dávat v malém množství (1zarovnaná kávová lžička na 5 kg hlávkového zelí)- viz. recept Zelí krouhané - expres.

  • Hela - | 20. 2. 2008 20:16

    Kde se dá ten pyrosiřičitan koupit? V drogerii? Nikdy jsem to tam neviděla.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 19:34

    Jarčo, do vyhledávače, do kolonky HLEDEJ napíště zelí a potom v kolonce VYBERTE SI KATEGORII zvolte ZAVAŘOVÁNÍ (zavařování je úplně dole - předposlední kategorie). Objeví se Vám asi 10 různých receptů a můžete si nájít, který Vám vyhovuje. Já mám velice dobré zkušenosti "Zelí krouhané - expres." I když se tam dává pyrosiričitan - zelí je fantastické a hlava mě nebolí.

  • jarča | 20. 2. 2008 09:01

    Mě vyhledávač pod názvem "Zelí bez sterilování" nic nenašel. Nemáte ten recept pojmenovaný jinak?

  • Máša | 19. 2. 2008 16:19

    Já dělám trošku jinak a bez konzervace. Vložila jsem ho zde pod názvem" Zelí bez sterilování"

  • Marie | 19. 2. 2008 14:55

    Mám dotaz na autorku,proč Pyrosiřičitan,když zelí zavařujete ? Já myslím že je to chemický přípravek aby se zelí nekazilo bez zavaření.Připadá mi zbytečné dávat do zavařovaného zelí dva chemické přípravky tj. DEKO a zmíněný PYROSIŘIČITAN. Ale je to věc názoru .

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:25

    Fakt moc dobré a dá se jíst hned druhý den bez zaváření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukerin DeKo Ocet Pyrosiřičitan Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Donuty

Donuty

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

73
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
52
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
33
Výborný dresing
Výborný dresing
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact