• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
Napište svůj komentář k receptu

Marinované zelí

autor: Anna Doležalová
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg zelí
    • 7
      ks cibule
    • 3,50
      l voda
    • 1,50
      l ocet
    • 2
      ks deko
    • 60
      ks cukerin
    • 20
      g pyrosiřičitan

Postup přípravy receptu

1
Zelí a cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet 24 hodin za občasného promíchání a plníme do sklenic. Zavařujeme na 90 °C 40 minut vaříme. Dá se jíst i jako salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Doležalová | 21. 2. 2008 08:15

    Marie, mám to převzatý recept, ale je tam ten pyrosiřičitan také asi proto, aby zelí nezměnilo barvu. Píše o tom i Máří, že meruňky jsou krásně žluté. Já vím že to není zrovna asi moc zdravé, ale trocha nás nezabije. Je fakt, že já dávám jen 10 gramů tohoto prášku a jde to také. To jsem nenapsala. Kupuji ho v malých 10 gramových pytlících. Dá se snadno koupit ve vesnických drogeriích. V Praze jsem se s tím setkala jen v drogeriích klasických, kde dostanete od špuntu a takových jiných věcí vše.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 21:34

    Helo, pyrosiřičitan koupíte v drogérii. V každé drogérii ho nemají. Koupíte ho v drogérii - v oddělení kde jsou různé chemikálie, barvy na textil atd. Ptejte se prodavaček - vědí o co se jedná.V Brně je k dostání v drogérce na Jánské. Koupila jsem ho ve velkém balení (1 kg za pár babek). Bohužel v menším balení ho nemají. Je zapotřeby ho dávat v malém množství (1zarovnaná kávová lžička na 5 kg hlávkového zelí)- viz. recept Zelí krouhané - expres.

  • Hela - | 20. 2. 2008 20:16

    Kde se dá ten pyrosiřičitan koupit? V drogerii? Nikdy jsem to tam neviděla.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 19:34

    Jarčo, do vyhledávače, do kolonky HLEDEJ napíště zelí a potom v kolonce VYBERTE SI KATEGORII zvolte ZAVAŘOVÁNÍ (zavařování je úplně dole - předposlední kategorie). Objeví se Vám asi 10 různých receptů a můžete si nájít, který Vám vyhovuje. Já mám velice dobré zkušenosti "Zelí krouhané - expres." I když se tam dává pyrosiričitan - zelí je fantastické a hlava mě nebolí.

  • jarča | 20. 2. 2008 09:01

    Mě vyhledávač pod názvem "Zelí bez sterilování" nic nenašel. Nemáte ten recept pojmenovaný jinak?

  • Máša | 19. 2. 2008 16:19

    Já dělám trošku jinak a bez konzervace. Vložila jsem ho zde pod názvem" Zelí bez sterilování"

  • Marie | 19. 2. 2008 14:55

    Mám dotaz na autorku,proč Pyrosiřičitan,když zelí zavařujete ? Já myslím že je to chemický přípravek aby se zelí nekazilo bez zavaření.Připadá mi zbytečné dávat do zavařovaného zelí dva chemické přípravky tj. DEKO a zmíněný PYROSIŘIČITAN. Ale je to věc názoru .

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:25

    Fakt moc dobré a dá se jíst hned druhý den bez zaváření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukerin DeKo Ocet Pyrosiřičitan Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
21
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact