• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
Napište svůj komentář k receptu

Marinované zelí

autor: Anna Doležalová
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg zelí
    • 7
      ks cibule
    • 3,50
      l voda
    • 1,50
      l ocet
    • 2
      ks deko
    • 60
      ks cukerin
    • 20
      g pyrosiřičitan

Postup přípravy receptu

1
Zelí a cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet 24 hodin za občasného promíchání a plníme do sklenic. Zavařujeme na 90 °C 40 minut vaříme. Dá se jíst i jako salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Doležalová | 21. 2. 2008 08:15

    Marie, mám to převzatý recept, ale je tam ten pyrosiřičitan také asi proto, aby zelí nezměnilo barvu. Píše o tom i Máří, že meruňky jsou krásně žluté. Já vím že to není zrovna asi moc zdravé, ale trocha nás nezabije. Je fakt, že já dávám jen 10 gramů tohoto prášku a jde to také. To jsem nenapsala. Kupuji ho v malých 10 gramových pytlících. Dá se snadno koupit ve vesnických drogeriích. V Praze jsem se s tím setkala jen v drogeriích klasických, kde dostanete od špuntu a takových jiných věcí vše.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 21:34

    Helo, pyrosiřičitan koupíte v drogérii. V každé drogérii ho nemají. Koupíte ho v drogérii - v oddělení kde jsou různé chemikálie, barvy na textil atd. Ptejte se prodavaček - vědí o co se jedná.V Brně je k dostání v drogérce na Jánské. Koupila jsem ho ve velkém balení (1 kg za pár babek). Bohužel v menším balení ho nemají. Je zapotřeby ho dávat v malém množství (1zarovnaná kávová lžička na 5 kg hlávkového zelí)- viz. recept Zelí krouhané - expres.

  • Hela - | 20. 2. 2008 20:16

    Kde se dá ten pyrosiřičitan koupit? V drogerii? Nikdy jsem to tam neviděla.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 19:34

    Jarčo, do vyhledávače, do kolonky HLEDEJ napíště zelí a potom v kolonce VYBERTE SI KATEGORII zvolte ZAVAŘOVÁNÍ (zavařování je úplně dole - předposlední kategorie). Objeví se Vám asi 10 různých receptů a můžete si nájít, který Vám vyhovuje. Já mám velice dobré zkušenosti "Zelí krouhané - expres." I když se tam dává pyrosiričitan - zelí je fantastické a hlava mě nebolí.

  • jarča | 20. 2. 2008 09:01

    Mě vyhledávač pod názvem "Zelí bez sterilování" nic nenašel. Nemáte ten recept pojmenovaný jinak?

  • Máša | 19. 2. 2008 16:19

    Já dělám trošku jinak a bez konzervace. Vložila jsem ho zde pod názvem" Zelí bez sterilování"

  • Marie | 19. 2. 2008 14:55

    Mám dotaz na autorku,proč Pyrosiřičitan,když zelí zavařujete ? Já myslím že je to chemický přípravek aby se zelí nekazilo bez zavaření.Připadá mi zbytečné dávat do zavařovaného zelí dva chemické přípravky tj. DEKO a zmíněný PYROSIŘIČITAN. Ale je to věc názoru .

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:25

    Fakt moc dobré a dá se jíst hned druhý den bez zaváření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukerin DeKo Ocet Pyrosiřičitan Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Grilovaný banán

Grilovaný banán

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

125
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
121
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
94
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
92
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
89
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact