Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso naložíme a necháme alespoň hodinu marinovat. Potom vyjmeme a na rozehřátém oleji prudce opečeme. Do zbylé šťávy, která zůstane na pánvi po opečení přidáme zbylou marinádu a chvilku povaříme. Steaky podáváme přelité šťávou.
Marinády z citrusů máme doma rádi, někdy přidávám i špetku zázvoru - výborný steak ;-) foto přiloženo
ladislava staffenová
|24. 6. 2009 16:23
Pravdu má jak Petr tak Martina -před přípravou vaření maso nakrájíme podél vláken, porce pak přes vlákna ;-))
Martina Podlešáková
|24. 6. 2009 14:14
Jen malá oprava: maso se krájí přes vlákno:-)
Petr Škůrek
|24. 6. 2009 02:30
Nevím co tem anonym myslel, ale samozdřejmě podle mé mysle ty dvě lžíce patří do marinády!!! A maso se se krájí po vláknech. Ale jinak je to velká paráda. Výbornej recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e.winkas
|30. 8. 2006 09:56
co dodat..výborné:)
Anonym
|19. 11. 2005 15:02
Na dvou lžících oleje upeču 0,5 kg masa?
Anonym
|13. 10. 2005 07:21
Anonyme přečti si recept pomaleji a zjistíš, že na rozehřátém oleji prudce opečeme
Anonym
|12. 10. 2005 16:04
A kam patří ty dvě lžíce oleje? Jak se správně krájí maso na steak - konečky vláken na dno pánve?