Opečené kuřecí maso marinované ve vynikající směsi jogurtu, citronové šťávy a kůry, nadrceného česneku, medu a oregana, podávejte s opečeným citronem, pitou, fetou, olivami a paprikami.
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem, medem, olejem, octem, oreganem, solí a pepřem.
2
Kuřecí maso pokrájejte na kostky velikosti sousta. Dejte do mísy s marinádou, dobře promíchejte a uložte přes noc nebo minimálně na 6 hodin do ledničky.
Alespoň hodinu před tepelnou úpravou vyndejte maso z ledničky. Kousky kuřete opečte ze všech stran na rozpáleném grilu (ideálně v grilovací misce) či pánvi. Opečte je nejprve zprudka ze všech stran, poté nechte dojít asi 5 minut na nepřímém žáru. Pokud maso opékáte na pánvi, dejte kousky kuřete ještě dopéct do trouby. Citron pokrájejte na klínky a dejte také opéct na gril či pánev, jeho chuť se zjemní. Kousky kuřete podávejte s opečeným citronem, pitou, fetou, olivami a paprikami.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)