V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes noc odležet (pokud máme čas).
2
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Do vymazané zapékací mísy naskládáme vrstvu brambor, na brambory maso a na maso zbytek brambor. Vše zalijeme zbytkem směsi rozmíchané se šlehačkou. Posolíme a zakryjeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut, pak odkryté dopečeme cca 15 minut.
3
Takto marinované plátky můžeme zapékat i bez šlehačky, stačí přidat trošku vody (dcl). Pokud máte rádi sojovou omáčku víc než hodně, můžete jí do marinády přidat i víc.
Výborné, zbaštili jsme skoro všechno na posezení. Po naložení masa jsem se bála, že bude moc "hořčicové", ale po upečení už nebyla vůně a ani chuť hořčice tak výrazná. Nakládala jsem bez chilli, aby to baštil i prcek a zapékala jsem se šlehačkou. Určitě doporučuji smetanu přidat, bez ní by to nebylo ono.