• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Marinované papriky
Napište svůj komentář k receptu

Marinované papriky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      dl olivový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • chilli
    • provensálské bylinky
    • bazalka
    • 2
      ks červená paprika nebo žluté papriky (cca 500 g)

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na maximum a na mřížku vložíme celé omyté papriky. Vyndáme je, až se na nich začnou dělat černé puchýře. Vložíme do mísy a přetáhneme potravinářskou fólií. Cca po 5 minutách, když jde z paprik sloupnout vrchní slupka, je oloupeme, vyčistíme, nakrájíme na menší kousky a ososlíme.
2
Na lžíci oleje opečeme plátky cibule a česneku dozlatova, pak přidáme zbylý olej, prohřejeme ho, smícháme s kořením a nakonec opatrně s paprikami. Naplníme do sklenice (papriky by měly být ve směsi potopené) a necháme v chladu odležet. Doporučovala bych alespoň 4 dny.
3
Podáváme jako předkrm: na talíř naaranžujeme kousky paprik, kostičky sýra a zelené olivy. K tomu můžeme nabídnout na sucho upečené pizzové těsto (placky), potřené po vytažení z trouby česnekem.
4
Nebo jako sousta k vínu: nakrájíme kostičky sýra a spíchneme je s větším kouskem papriky a olivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované buřty

Marinované buřty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 29. 11. 2007 18:05

    Díky Marsí :)))

  • Di | 29. 11. 2007 15:03

    Milé dámy díky za praktické rady. Zbyl mi olej z těch prvních paprik, myslím, že přidám další náplň, žádné ohřívání nebudu praktikovat.

  • Marsí | 29. 11. 2007 10:07

    Správně Terezko, už s tým nič nerobím...-)) pokud to chci mít v lednici na snězení (velká flaška od pečenáčů nám vydrží ani ne týden..:-), tak to nechám v lednici a jednou za den to trochu protřepu, to je všechno, ale nemusí se. A pokud to chci na zimu, tak to steriluju a uložím do sklepa.

  • Tereza J. | 29. 11. 2007 09:51

    Marsí, keď to zaleješ tým nálevom, už s tým nerobíš nič, len odložíš, však ? Neviem, či som pochopila správne.

  • Marsí | 29. 11. 2007 08:56

    Di...papriky opláchnu, stopku nechám, dám upéct (na dno trouby dám plech s vodou, je to lepší, rychlejší a šťáva nekape do trouby), upečené nahážu do mikroten.sáčku, nechám zapařit, vyjmu stopku s jadřincem, oloupu, nakrájím na větší kousky a snažím se šťávu z těch paprik slévat do nádoby.Tam pak dám ty papriky, přidám prolisovaný česnek,olivový olej (zkoušela jsem i slunečnicový,jde to),a zaleju buď nálevem na okurky, když to chci konzervovat na zimu nebo když jsem líná, tak otevřu okurky a zaleju to nálevem z těch okurek, ale jen tak, aby to bylo potopené a nebo si udělám nálev-ve vlažné vodě rozmíchám cukr,sůl,olej,česnek prolisovaný,ocet a zaleju to tím a dám do lednice. Prostě nálev, jako by jste dělala salát, podle Vaší chuti. Dělám to pokaždé jinak, podle toho, kolik mám času..:-)) ale doporučuji také tu sterilovanou metodu, jsou pak úžasně dobré, jako ty dovezené z Řecka.

  • iva nemcova | 28. 11. 2007 18:27

    Ja mam zase za manzela Itala a tyhle papriky take delam casto :-) Papriky zaliji studenym olejem a pridam cesnek,sul,par kapek vinneho octa a cerstvou petrzelku.A muzu jen potvrdit,ze s cerstvym chlebem jsou super.

  • Di | 28. 11. 2007 15:25

    Tak to určitě s tím chlebem zkusím. já jsem tuhle kombinaci jedla nedávno v jedné pražské pizzerii a strašně mě nadchla. Recept na papriky jsem hledala tady, ale marně. Tak jsem si vzpomněla, že jsem ho kdysi vystřihla z Vlasty. Našla jsem ho, vyrobila, nadchla se znovu a podělila se o recept s kamarádkami. Marsí, můžete mi prosím nastínit váš výrobní postup a poměr ingrediencí. Dáváte papriky do studeného oleje?

  • Marsí | 28. 11. 2007 13:37

    Jelikož mám muže Řeka, tak tyhle papriky dělám opravdu často. Akorát je nakládám do sladkokyselého nálevu. Sklenici těchto paprik jen tak ochucených česnekem, solí, olejem a kapkou citronové šťávy nebo octa máme pořád v lednici.Úplně nejlepší je to na čerstvý chleba s máslem..:-) mimoch.upečené papriky hážu do mikroténového sáčku,zavážu a po nějaké době až se "zapaří", tak je sloupnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Česnek Chilli Cibule Olivový olej Pepř mletý Provensálské bylinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Scones

Scones

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

182
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
88
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
62
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
62
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
49
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Ina T. hodnotila návštěvníky festivalu: Módní policie z kolonády

Ina T. hodnotila návštěvníky festivalu: Módní policie z kolonády

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

  • Recepty.cz
  • Marinované papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact