• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované papriky
Napište svůj komentář k receptu

Marinované papriky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      dl olivový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • chilli
    • provensálské bylinky
    • bazalka
    • 2
      ks červená paprika nebo žluté papriky (cca 500 g)

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na maximum a na mřížku vložíme celé omyté papriky. Vyndáme je, až se na nich začnou dělat černé puchýře. Vložíme do mísy a přetáhneme potravinářskou fólií. Cca po 5 minutách, když jde z paprik sloupnout vrchní slupka, je oloupeme, vyčistíme, nakrájíme na menší kousky a ososlíme.
2
Na lžíci oleje opečeme plátky cibule a česneku dozlatova, pak přidáme zbylý olej, prohřejeme ho, smícháme s kořením a nakonec opatrně s paprikami. Naplníme do sklenice (papriky by měly být ve směsi potopené) a necháme v chladu odležet. Doporučovala bych alespoň 4 dny.
3
Podáváme jako předkrm: na talíř naaranžujeme kousky paprik, kostičky sýra a zelené olivy. K tomu můžeme nabídnout na sucho upečené pizzové těsto (placky), potřené po vytažení z trouby česnekem.
4
Nebo jako sousta k vínu: nakrájíme kostičky sýra a spíchneme je s větším kouskem papriky a olivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 29. 11. 2007 18:05

    Díky Marsí :)))

  • Di | 29. 11. 2007 15:03

    Milé dámy díky za praktické rady. Zbyl mi olej z těch prvních paprik, myslím, že přidám další náplň, žádné ohřívání nebudu praktikovat.

  • Marsí | 29. 11. 2007 10:07

    Správně Terezko, už s tým nič nerobím...-)) pokud to chci mít v lednici na snězení (velká flaška od pečenáčů nám vydrží ani ne týden..:-), tak to nechám v lednici a jednou za den to trochu protřepu, to je všechno, ale nemusí se. A pokud to chci na zimu, tak to steriluju a uložím do sklepa.

  • Tereza J. | 29. 11. 2007 09:51

    Marsí, keď to zaleješ tým nálevom, už s tým nerobíš nič, len odložíš, však ? Neviem, či som pochopila správne.

  • Marsí | 29. 11. 2007 08:56

    Di...papriky opláchnu, stopku nechám, dám upéct (na dno trouby dám plech s vodou, je to lepší, rychlejší a šťáva nekape do trouby), upečené nahážu do mikroten.sáčku, nechám zapařit, vyjmu stopku s jadřincem, oloupu, nakrájím na větší kousky a snažím se šťávu z těch paprik slévat do nádoby.Tam pak dám ty papriky, přidám prolisovaný česnek,olivový olej (zkoušela jsem i slunečnicový,jde to),a zaleju buď nálevem na okurky, když to chci konzervovat na zimu nebo když jsem líná, tak otevřu okurky a zaleju to nálevem z těch okurek, ale jen tak, aby to bylo potopené a nebo si udělám nálev-ve vlažné vodě rozmíchám cukr,sůl,olej,česnek prolisovaný,ocet a zaleju to tím a dám do lednice. Prostě nálev, jako by jste dělala salát, podle Vaší chuti. Dělám to pokaždé jinak, podle toho, kolik mám času..:-)) ale doporučuji také tu sterilovanou metodu, jsou pak úžasně dobré, jako ty dovezené z Řecka.

  • iva nemcova | 28. 11. 2007 18:27

    Ja mam zase za manzela Itala a tyhle papriky take delam casto :-) Papriky zaliji studenym olejem a pridam cesnek,sul,par kapek vinneho octa a cerstvou petrzelku.A muzu jen potvrdit,ze s cerstvym chlebem jsou super.

  • Di | 28. 11. 2007 15:25

    Tak to určitě s tím chlebem zkusím. já jsem tuhle kombinaci jedla nedávno v jedné pražské pizzerii a strašně mě nadchla. Recept na papriky jsem hledala tady, ale marně. Tak jsem si vzpomněla, že jsem ho kdysi vystřihla z Vlasty. Našla jsem ho, vyrobila, nadchla se znovu a podělila se o recept s kamarádkami. Marsí, můžete mi prosím nastínit váš výrobní postup a poměr ingrediencí. Dáváte papriky do studeného oleje?

  • Marsí | 28. 11. 2007 13:37

    Jelikož mám muže Řeka, tak tyhle papriky dělám opravdu často. Akorát je nakládám do sladkokyselého nálevu. Sklenici těchto paprik jen tak ochucených česnekem, solí, olejem a kapkou citronové šťávy nebo octa máme pořád v lednici.Úplně nejlepší je to na čerstvý chleba s máslem..:-) mimoch.upečené papriky hážu do mikroténového sáčku,zavážu a po nějaké době až se "zapaří", tak je sloupnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Česnek Chilli Cibule Olivový olej Pepř mletý Provensálské bylinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
19
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Marinované papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact