Kuřecí maso rozhodně nemusí být "nudné", stačí ho jen namarinovat, aby mělo výraznější chuť. Nezapomeňte do marinády přidat citrusy, které pomůžou zachovat křehkost a šťavnatost masa. Pikantní sladkokyselý salát z manga kuřecí špízy skvěle doplní.
Připravte marinádu. Ve velké míse prošlehejte nastrouhanou kůru a šťávu z limety, chilli pastu a olej, vše osolte a opepřete. Jednu lžíci marinády odeberte do misky a do zbytku přidejte kuře nakrájené na kostky asi 3 x 3 cm. Maso s marinádou dobře promíchejte a nechte hodinu v chladu odležet. Pak kousky masa napíchejte na jehly a opékejte na rozpálené pánvi nebo grilu 4 až 5 minut po každé straně.
Do majonézy vmíchejte zbytek marinády, který jste si nechali stranou, a nasekaný koriandr.
3
Na salát oloupejte mango a nakrájejte ho na tenké nudličky. Dejte je do mísy a promíchejte se špenátem a pokrájeným salátem litlle gem. Cukr prošlehejte s limetovou šťávou, přidejte chilli, mátu pokrájenou nadrobno a špetku soli. Zálivku promíchejte a nalijte na salát. Navrch nasypte nasekané oříšky kešú. Podávejte ke kuřecím špízům spolu s pikantní majonézou a kousky limety.