Lahodné kuřecí špízy naložené v marinádě z kurkumy, citronu a jogurtu chutnají prostě skvěle. Podávejte je s originální přílohou v podobě černé čočky a uvidíte, že si tuto nevšední dobrotu všichni zamilují.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky velikosti sousta. Římský kmín nadrťte v hmoždíři a spolu s kurkumou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou vmíchejte do jogurtu. Marinádu osolte a v míse promíchejte s pokrájeným masem. Nechte 30 minut stát při pokojové teplotě.
Čočku dobře propláchněte a v hrnci zalijte vodou tak, aby sahala alespoň 2 cm nad čočku. Dejte vařit. Čočku uvařte na skus, bude to trvat 20–25 minut. Hotovou ji sceďte, promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a nasekanou jarní cibulkou, osolte a opepřete.
Odleželé maso napíchejte na špejle, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut. Podávejte s čočkou a skrojky citronu.
4
Tip: Maso můžete naložit do marinády den předem a uložit do ledničky. Večeře pak bude na stole ještě o něco dříve.