• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
Napište svůj komentář k receptu

Marinované brambory

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička bazalka
    • 2
      lžička oregáno
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Do mísy nalijeme olivový olej, přidáme nastrouhaný česnek, koření a bílý jogurt. Do vzniklé marinády dáme brambory a cibuli a necháme 1 hodinu odležet v chladu. Pekáč vyložíme alobalem, na který poklademe plátky másla a na máslo poklademe směs brambor. Pečeme asi 1 hodinu
2
Podáváme se zeleninovým salátem. Doporučuji jako odlehčený oběd po vánocích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 12. 2006 10:14

    Jen jsme si dovolili podotknout,že s tím množstvím tuku se nám toto jídlo nezdá příliš lehké.Samozřejmě, že si to každý může opravit podle své chuti a svých zvyklostí.Opravdu je lepší na těchto stránkách jen a jen chválit.Jinak se se zlou potážete.Stalo se mi to už mnohokrát.

  • Hana Rožníčková | 29. 12. 2006 09:52

    Jano z VM souhlasím s Vámi, je to vše jen orientační a každý ať si to přizpůsobí, jak potřebuje. Také používám sádlo, klasické máslo, ale i olivový olej. A recept - Hermelínové brambory - je vynikající, hlavně díky tomu hermelínu.

  • Jana z VM | 29. 12. 2006 07:16

    Já myslím, že se tady zbytečně debatuje o základních věcech. Každá luchařka si může množství tuku upravit podle sebe a zvyklostí rodiny. Uvedené množství je přece jen oreintační. Já například vůbec nedávám olej, jenom sádlo a to klidně zkombinuju s máslem, je to výborné např. na jíšku do rajské omáčky, nebo i do polévek. Určitě tento recept vyzkouším, je typu "Hermelínové brambory" a ten je taky vynikající !!! Díky za další bramborový recept .:o)

  • englicka marketa | 28. 12. 2006 17:03

    tím máslem jsem myslela na vymazání alobalu,my tento pokrm děláme ve velkém tak jsem jen odhadovala.o))a navíc tím máslíčkem získají brambory výbornou chuť,ale kdo chce ať maslo klidně vynechá je to přeci na chuti a tu máme každý jinou.o))

  • Pastis Petite | 28. 12. 2006 16:37

    Souhlasím se všemi. Také to dělám, ale dávám jen 1 lžíci olivového oleje a žádné máslo. Raději více toho jogurtu.

  • Anonym | 28. 12. 2006 16:15

    Půl hrnku oleje a půl kostky másla na jeden pekáček brambor? No to by mě zajímalo, co je pro vás neodlehčený oběd.

  • Hedvika | 28. 12. 2006 15:11

    Tuku je tam tedy kabakůůůk.To máslo je asi zbytečné,myslím,že se tam připletlo nedopatřením.

  • Anonym | 28. 12. 2006 11:27

    Tak to máslo vynechejte, olivový olej je zdravý a hned z toho bude lehké jídlo

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:51

    Jé Markéto, omlouvám se, blbě jsem četla, to není maso, ale MÁSLO.

  • Jana V. | 28. 12. 2006 10:31

    Souhlasím se Zdenou.

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:20

    Markéto, vypadá to zajímavě, ale - v ingrediencích není napsané maso ( kuřecí, krůtí, vepřové ?? ) a předpokládám, že brambory jsou syrové??

  • Zdena z JM | 28. 12. 2006 10:17

    Půl hrnku oleje, půl kostky másla a odlehčený oběd?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý jogurt Brambory Česnek Cibule Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Berušky

Berušky

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"

Ananasovo-kokosová roláda "Piña…

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

93
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
20
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
18
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
18
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
18
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Herec Jiří Krampol (†87): »Topilo« ho vlastní tělo, ale… Pravý důvod, proč zemřel!

Herec Jiří Krampol (†87): »Topilo« ho vlastní tělo, ale… Pravý důvod, proč zemřel!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact