• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
Napište svůj komentář k receptu

Marinované brambory

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička bazalka
    • 2
      lžička oregáno
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Do mísy nalijeme olivový olej, přidáme nastrouhaný česnek, koření a bílý jogurt. Do vzniklé marinády dáme brambory a cibuli a necháme 1 hodinu odležet v chladu. Pekáč vyložíme alobalem, na který poklademe plátky másla a na máslo poklademe směs brambor. Pečeme asi 1 hodinu
2
Podáváme se zeleninovým salátem. Doporučuji jako odlehčený oběd po vánocích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované buřty

Marinované buřty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 12. 2006 10:14

    Jen jsme si dovolili podotknout,že s tím množstvím tuku se nám toto jídlo nezdá příliš lehké.Samozřejmě, že si to každý může opravit podle své chuti a svých zvyklostí.Opravdu je lepší na těchto stránkách jen a jen chválit.Jinak se se zlou potážete.Stalo se mi to už mnohokrát.

  • Hana Rožníčková | 29. 12. 2006 09:52

    Jano z VM souhlasím s Vámi, je to vše jen orientační a každý ať si to přizpůsobí, jak potřebuje. Také používám sádlo, klasické máslo, ale i olivový olej. A recept - Hermelínové brambory - je vynikající, hlavně díky tomu hermelínu.

  • Jana z VM | 29. 12. 2006 07:16

    Já myslím, že se tady zbytečně debatuje o základních věcech. Každá luchařka si může množství tuku upravit podle sebe a zvyklostí rodiny. Uvedené množství je přece jen oreintační. Já například vůbec nedávám olej, jenom sádlo a to klidně zkombinuju s máslem, je to výborné např. na jíšku do rajské omáčky, nebo i do polévek. Určitě tento recept vyzkouším, je typu "Hermelínové brambory" a ten je taky vynikající !!! Díky za další bramborový recept .:o)

  • englicka marketa | 28. 12. 2006 17:03

    tím máslem jsem myslela na vymazání alobalu,my tento pokrm děláme ve velkém tak jsem jen odhadovala.o))a navíc tím máslíčkem získají brambory výbornou chuť,ale kdo chce ať maslo klidně vynechá je to přeci na chuti a tu máme každý jinou.o))

  • Pastis Petite | 28. 12. 2006 16:37

    Souhlasím se všemi. Také to dělám, ale dávám jen 1 lžíci olivového oleje a žádné máslo. Raději více toho jogurtu.

  • Anonym | 28. 12. 2006 16:15

    Půl hrnku oleje a půl kostky másla na jeden pekáček brambor? No to by mě zajímalo, co je pro vás neodlehčený oběd.

  • Hedvika | 28. 12. 2006 15:11

    Tuku je tam tedy kabakůůůk.To máslo je asi zbytečné,myslím,že se tam připletlo nedopatřením.

  • Anonym | 28. 12. 2006 11:27

    Tak to máslo vynechejte, olivový olej je zdravý a hned z toho bude lehké jídlo

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:51

    Jé Markéto, omlouvám se, blbě jsem četla, to není maso, ale MÁSLO.

  • Jana V. | 28. 12. 2006 10:31

    Souhlasím se Zdenou.

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:20

    Markéto, vypadá to zajímavě, ale - v ingrediencích není napsané maso ( kuřecí, krůtí, vepřové ?? ) a předpokládám, že brambory jsou syrové??

  • Zdena z JM | 28. 12. 2006 10:17

    Půl hrnku oleje, půl kostky másla a odlehčený oběd?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý jogurt Brambory Česnek Cibule Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

64
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
59
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
54
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
41
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact