• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Marinované andělské kuře

autor: Tom.H7
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované andělské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      rajský protlak
    • 1
      lžíce med
    • 7
      ks nové koření
    • pepř celý
    • 6
      sojová omáčka
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • rýže
    • pažitka
    • drcený kmín
    • zázvor Čerstvý - o velikosti 2 větších stroužků česneku
    • bílé víno odrůdového bílé suché

Postup přípravy receptu

1
Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř, rajský protlak, med a sůl. Zamíchejte a na závěr vmíchejte panenský olivový olej.
2
Kuře: naporcujte kuře na 4 díly a uložte do zapékací mísy. Polijte marinádou a na závěr přilijte studenou vodu. Dejte do lednice na 2 hodiny marinovat.
3
Vaření a pečení: na sporáku kuře vařím 40 minut s poklici na zapékací míse. Potom dám bez poklice kuře na 45 minut zapéct do trouby. Každých 15 minut maso polévám šťávou. Pokud během pečení šťáva zhoustne, přidám vařící vodu.
4
Příloha: jako přílohu doporučuji dlouhozrnnou rýži Basmati nebo brambor, obojí vařené 16 minut.
5
Rýže Basmati: rýži nejdříve jemně opražím na panenském olivovém oleji. Rozehřejí panenský olivový olej a přidám suchou rýži. Ihned na začátku pražení dále přidám sušenou pažitku, mletý černý pepř, drcený kmín a sůl.
6
Jakmile rýže zbělá (při míchání začne vrzat jako namrzlý sníh), rýži zaliji vřelou vodou. Pozor na opaření voda prudce bublá. Vody je objemově 2 x více a něco navíc, než rýže. Na nejmenším plameni vařím přesně 16 minut.
7
Jako přílohu si lze představit i těstoviny, ale navzdory naši tradiční kuchyni je pro mě nejpřijatelnější rýže. Pro příznivce fastfoodu bych doporučil vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andělské zvony

Andělské zvony

DIA Andělské slzy

DIA Andělské slzy

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 08:55

    Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem k tomu dělala rýži s pepřem a mletým kmínem. Byla moc dobrá, do hotové jsem zamíchala nakrájenou čerstvou pažitku. Rýži vařím 20 minut a vody dávám 1,5 hrnku na hrnek rýže.

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 07:57

    Bylo to moc dobré, dělala jsem to včera k obědu. Ještě jsem do marinády přidala trochu pomerančové kůry pro vůni.Stehení řízky jsem marinovala jeden den v lednici, takže masíčko se krásně natáhlo marinádou. Pekla jsem v troubě a polévala marinádou. SKvělé, dávám 1 třikrát podtrženou

  • Gábina Houšková | 3. 7. 2006 09:54

    Vy mi tedy děláte chutě. To musím co nejdříve vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Drcený kmín Kuřecí maso Med Nové koření Olivový olej Pažitka Pepř celý Rajský protlak Rýže Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

56
Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny se…
37
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Suprové jednoduché kremrole
Suprové jednoduché…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact