• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Marinované andělské kuře

autor: Tom.H7
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované andělské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      rajský protlak
    • 1
      lžíce med
    • 7
      ks nové koření
    • pepř celý
    • 6
      sojová omáčka
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • rýže
    • pažitka
    • drcený kmín
    • zázvor Čerstvý - o velikosti 2 větších stroužků česneku
    • bílé víno odrůdového bílé suché

Postup přípravy receptu

1
Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř, rajský protlak, med a sůl. Zamíchejte a na závěr vmíchejte panenský olivový olej.
2
Kuře: naporcujte kuře na 4 díly a uložte do zapékací mísy. Polijte marinádou a na závěr přilijte studenou vodu. Dejte do lednice na 2 hodiny marinovat.
3
Vaření a pečení: na sporáku kuře vařím 40 minut s poklici na zapékací míse. Potom dám bez poklice kuře na 45 minut zapéct do trouby. Každých 15 minut maso polévám šťávou. Pokud během pečení šťáva zhoustne, přidám vařící vodu.
4
Příloha: jako přílohu doporučuji dlouhozrnnou rýži Basmati nebo brambor, obojí vařené 16 minut.
5
Rýže Basmati: rýži nejdříve jemně opražím na panenském olivovém oleji. Rozehřejí panenský olivový olej a přidám suchou rýži. Ihned na začátku pražení dále přidám sušenou pažitku, mletý černý pepř, drcený kmín a sůl.
6
Jakmile rýže zbělá (při míchání začne vrzat jako namrzlý sníh), rýži zaliji vřelou vodou. Pozor na opaření voda prudce bublá. Vody je objemově 2 x více a něco navíc, než rýže. Na nejmenším plameni vařím přesně 16 minut.
7
Jako přílohu si lze představit i těstoviny, ale navzdory naši tradiční kuchyni je pro mě nejpřijatelnější rýže. Pro příznivce fastfoodu bych doporučil vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andělské zvony

Andělské zvony

DIA Andělské slzy

DIA Andělské slzy

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 08:55

    Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem k tomu dělala rýži s pepřem a mletým kmínem. Byla moc dobrá, do hotové jsem zamíchala nakrájenou čerstvou pažitku. Rýži vařím 20 minut a vody dávám 1,5 hrnku na hrnek rýže.

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 07:57

    Bylo to moc dobré, dělala jsem to včera k obědu. Ještě jsem do marinády přidala trochu pomerančové kůry pro vůni.Stehení řízky jsem marinovala jeden den v lednici, takže masíčko se krásně natáhlo marinádou. Pekla jsem v troubě a polévala marinádou. SKvělé, dávám 1 třikrát podtrženou

  • Gábina Houšková | 3. 7. 2006 09:54

    Vy mi tedy děláte chutě. To musím co nejdříve vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Drcený kmín Kuřecí maso Med Nové koření Olivový olej Pažitka Pepř celý Rajský protlak Rýže Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

66
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
62
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
56
Domácí kečup
Domácí kečup
34
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
34
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact