• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Marinované andělské kuře

autor: Tom.H7
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované andělské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      rajský protlak
    • 1
      lžíce med
    • 7
      ks nové koření
    • pepř celý
    • 6
      sojová omáčka
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • rýže
    • pažitka
    • drcený kmín
    • zázvor Čerstvý - o velikosti 2 větších stroužků česneku
    • bílé víno odrůdového bílé suché

Postup přípravy receptu

1
Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř, rajský protlak, med a sůl. Zamíchejte a na závěr vmíchejte panenský olivový olej.
2
Kuře: naporcujte kuře na 4 díly a uložte do zapékací mísy. Polijte marinádou a na závěr přilijte studenou vodu. Dejte do lednice na 2 hodiny marinovat.
3
Vaření a pečení: na sporáku kuře vařím 40 minut s poklici na zapékací míse. Potom dám bez poklice kuře na 45 minut zapéct do trouby. Každých 15 minut maso polévám šťávou. Pokud během pečení šťáva zhoustne, přidám vařící vodu.
4
Příloha: jako přílohu doporučuji dlouhozrnnou rýži Basmati nebo brambor, obojí vařené 16 minut.
5
Rýže Basmati: rýži nejdříve jemně opražím na panenském olivovém oleji. Rozehřejí panenský olivový olej a přidám suchou rýži. Ihned na začátku pražení dále přidám sušenou pažitku, mletý černý pepř, drcený kmín a sůl.
6
Jakmile rýže zbělá (při míchání začne vrzat jako namrzlý sníh), rýži zaliji vřelou vodou. Pozor na opaření voda prudce bublá. Vody je objemově 2 x více a něco navíc, než rýže. Na nejmenším plameni vařím přesně 16 minut.
7
Jako přílohu si lze představit i těstoviny, ale navzdory naši tradiční kuchyni je pro mě nejpřijatelnější rýže. Pro příznivce fastfoodu bych doporučil vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andělské zvony

Andělské zvony

DIA Andělské slzy

DIA Andělské slzy

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 08:55

    Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem k tomu dělala rýži s pepřem a mletým kmínem. Byla moc dobrá, do hotové jsem zamíchala nakrájenou čerstvou pažitku. Rýži vařím 20 minut a vody dávám 1,5 hrnku na hrnek rýže.

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 07:57

    Bylo to moc dobré, dělala jsem to včera k obědu. Ještě jsem do marinády přidala trochu pomerančové kůry pro vůni.Stehení řízky jsem marinovala jeden den v lednici, takže masíčko se krásně natáhlo marinádou. Pekla jsem v troubě a polévala marinádou. SKvělé, dávám 1 třikrát podtrženou

  • Gábina Houšková | 3. 7. 2006 09:54

    Vy mi tedy děláte chutě. To musím co nejdříve vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Drcený kmín Kuřecí maso Med Nové koření Olivový olej Pažitka Pepř celý Rajský protlak Rýže Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

107
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
82
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
57
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact