• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marinovaná ryba
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná ryba

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná ryba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek ocet
    • 4
      ks cibule
    • 4
      ks bobkový list
    • 12
      ks pepř mletý kuličky
    • 0,50
      lžička hořčičné semínko
    • 8
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      kg kapr

Postup přípravy receptu

1
Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše necháváme probublávat, aby se ryba nerozpadla) až do změknutí. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybí porce i s cibulí opatrně podebereme a vyjmeme a naskládáme do skleněné nádoby (nemusí nutně být, ale je to lepší). Vývar přecedíme a zalijeme to tím. Uložíme do chladničky marinovat 48 hodin. Před podáváním ji můžeme ozdobit vařenou nebo čerstvou zeleninou, petrželkou nebo jarní cibulkou.
2
Ryba dle receptu vydrží i 2 týdny, ale obvykle je 4. den pryč přesto, že každým dnem je chuťově lepší a lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová krkovice

Marinovaná vepřová krkovice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 10. 2007 08:40

    Výborné hned po uvaření.V pátek budeme degustovat s přáteli, tak doufám, že i jim bude chutnat.Já dávám 1 už teď.A určitě budu dělat častěji.Třeba na Silvestra.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:47

    Ještě jsem chtěla dodat, že pokud přidáte vodu, musíte přidat stejný poměr octa.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:45

    p.Jano..klidně můžete trochu vody dodat, ale ta ryba je zalitá akorát ...není utopená, jde o to, aby se to uleželo.Maso se po uvaření trochu smrskne.Ten hrnek vody je orientačně ( i když dle originálního židovského receptu).

  • Jana | 30. 5. 2006 11:20

    Není té marinády po povaření málo?Vaříme v ní kilo masa 20 min,stačí to pak na zalití ryby?Nebo nemusí být celá zalitá?

  • Marsí | 29. 5. 2006 13:13

    Recept vypadá sice trochu pracně, ale ve skutečnosti je to jednoduché jak píše Airan.....jo a dá se to dělat i z makrely ( to už jsem také zkoušela), určitě by šel i hejk nebo štika.

  • Airan | 29. 5. 2006 11:48

    To znam a neni to tak pracne, u nas se ta ryba tesi velke oblibe.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 09:41

    Mňam,připomnělo mi to trochu pečenáče a ty nemají chybu!Myslím,že by se dala použít i jiná sladk.ryba,ne?Mám na to šílenou chuť...Jen bych potřebovala,aby to už někdo naložil a já jen papkala..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hořčičné semínko Kapr Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

92
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
53
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
52
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
50
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Marinovaná ryba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact