• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinovaná ryba
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná ryba

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná ryba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek ocet
    • 4
      ks cibule
    • 4
      ks bobkový list
    • 12
      ks pepř mletý kuličky
    • 0,50
      lžička hořčičné semínko
    • 8
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      kg kapr

Postup přípravy receptu

1
Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše necháváme probublávat, aby se ryba nerozpadla) až do změknutí. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybí porce i s cibulí opatrně podebereme a vyjmeme a naskládáme do skleněné nádoby (nemusí nutně být, ale je to lepší). Vývar přecedíme a zalijeme to tím. Uložíme do chladničky marinovat 48 hodin. Před podáváním ji můžeme ozdobit vařenou nebo čerstvou zeleninou, petrželkou nebo jarní cibulkou.
2
Ryba dle receptu vydrží i 2 týdny, ale obvykle je 4. den pryč přesto, že každým dnem je chuťově lepší a lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová krkovice

Marinovaná vepřová krkovice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 10. 2007 08:40

    Výborné hned po uvaření.V pátek budeme degustovat s přáteli, tak doufám, že i jim bude chutnat.Já dávám 1 už teď.A určitě budu dělat častěji.Třeba na Silvestra.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:47

    Ještě jsem chtěla dodat, že pokud přidáte vodu, musíte přidat stejný poměr octa.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:45

    p.Jano..klidně můžete trochu vody dodat, ale ta ryba je zalitá akorát ...není utopená, jde o to, aby se to uleželo.Maso se po uvaření trochu smrskne.Ten hrnek vody je orientačně ( i když dle originálního židovského receptu).

  • Jana | 30. 5. 2006 11:20

    Není té marinády po povaření málo?Vaříme v ní kilo masa 20 min,stačí to pak na zalití ryby?Nebo nemusí být celá zalitá?

  • Marsí | 29. 5. 2006 13:13

    Recept vypadá sice trochu pracně, ale ve skutečnosti je to jednoduché jak píše Airan.....jo a dá se to dělat i z makrely ( to už jsem také zkoušela), určitě by šel i hejk nebo štika.

  • Airan | 29. 5. 2006 11:48

    To znam a neni to tak pracne, u nas se ta ryba tesi velke oblibe.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 09:41

    Mňam,připomnělo mi to trochu pečenáče a ty nemají chybu!Myslím,že by se dala použít i jiná sladk.ryba,ne?Mám na to šílenou chuť...Jen bych potřebovala,aby to už někdo naložil a já jen papkala..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hořčičné semínko Kapr Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

54
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
29
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"
Bramborové šišky se…
18
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželství Belohorcové a Hájka v rozvodu, ale… Milenka dostala padáka

Manželství Belohorcové a Hájka v rozvodu, ale… Milenka dostala padáka

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Marinovaná ryba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact