• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marinovaná ryba
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná ryba

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná ryba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek ocet
    • 4
      ks cibule
    • 4
      ks bobkový list
    • 12
      ks pepř mletý kuličky
    • 0,50
      lžička hořčičné semínko
    • 8
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      kg kapr

Postup přípravy receptu

1
Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše necháváme probublávat, aby se ryba nerozpadla) až do změknutí. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybí porce i s cibulí opatrně podebereme a vyjmeme a naskládáme do skleněné nádoby (nemusí nutně být, ale je to lepší). Vývar přecedíme a zalijeme to tím. Uložíme do chladničky marinovat 48 hodin. Před podáváním ji můžeme ozdobit vařenou nebo čerstvou zeleninou, petrželkou nebo jarní cibulkou.
2
Ryba dle receptu vydrží i 2 týdny, ale obvykle je 4. den pryč přesto, že každým dnem je chuťově lepší a lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová krkovice

Marinovaná vepřová krkovice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 10. 2007 08:40

    Výborné hned po uvaření.V pátek budeme degustovat s přáteli, tak doufám, že i jim bude chutnat.Já dávám 1 už teď.A určitě budu dělat častěji.Třeba na Silvestra.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:47

    Ještě jsem chtěla dodat, že pokud přidáte vodu, musíte přidat stejný poměr octa.

  • Marsí | 30. 5. 2006 11:45

    p.Jano..klidně můžete trochu vody dodat, ale ta ryba je zalitá akorát ...není utopená, jde o to, aby se to uleželo.Maso se po uvaření trochu smrskne.Ten hrnek vody je orientačně ( i když dle originálního židovského receptu).

  • Jana | 30. 5. 2006 11:20

    Není té marinády po povaření málo?Vaříme v ní kilo masa 20 min,stačí to pak na zalití ryby?Nebo nemusí být celá zalitá?

  • Marsí | 29. 5. 2006 13:13

    Recept vypadá sice trochu pracně, ale ve skutečnosti je to jednoduché jak píše Airan.....jo a dá se to dělat i z makrely ( to už jsem také zkoušela), určitě by šel i hejk nebo štika.

  • Airan | 29. 5. 2006 11:48

    To znam a neni to tak pracne, u nas se ta ryba tesi velke oblibe.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 09:41

    Mňam,připomnělo mi to trochu pečenáče a ty nemají chybu!Myslím,že by se dala použít i jiná sladk.ryba,ne?Mám na to šílenou chuť...Jen bych potřebovala,aby to už někdo naložil a já jen papkala..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hořčičné semínko Kapr Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Rychlá čína

Rychlá čína

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

39
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
38
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
36
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Marinovaná ryba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact