• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marinovaná pikantní žebra
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná pikantní žebra

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chystáte letní grilovačku a přemýšlíte, čím své přátele pohostit? Vyzkoušejte pikantní žebra podle časopisu F.O.O.D. Jsou úžasně šťavnatá, pikantní a omáčka z povařené marinády je doslova chuťová exploze.

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg vepřová žebírka
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • sůl a pepř
  • Marináda
    • 0,50
      hrnek třtinový cukr
    • 0,50
      hrnek sojová omáčka
    • 0,25
      hrnek vinný ocet
    • 3
      ks jarní cibulka
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce zázvor nastrouhaný
    • 1
      lžíce koriandr nasekaný
    • 1
      lžíce chilli pasta (sambal oelek, sriracha)
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Tekutinu zredukujte asi na poloviční množství. Cukrový rozvar přelijte do mísy, přidejte sójovou omáčku, ocet, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, nasekaný koriandr, chilli pastu, sezamový olej a pepř. Cibuli oloupejte, pokrájejte na kolečka a přimíchejte k marinádě.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Z vnitřní strany žeber sloupněte bílou blánu a žebra potřete hořčicí. Poté je vložte do uzavíratelného sáčku, přilijte marinádu. Sáček uzavřete a dobře promněte v rukách, aby se žebra marinádou celá pokryla. Uložte přes noc do ledničky.
3
Před grilováním slijte přebytečnou marinádu ze sáčku do kastrůlku a tak 15 minut ji povařte. Žebra naskládejte na grilovací misku a grilujte je v rozpáleném uzavřeném grilu 15 minut z každé strany. Při otáčení je potírejte marinádou. Poté gril otevřete, žebra opět potřete marinádou a ještě je dopečte asi 3 minuty z každé strany. Žebra podávejte s omáčkou z povařené marinády a melounovým salátem.

RADA: Letní grilování podle Zdeňka Pohlreicha: Prozradil 10 osvědčených rad, jak na to

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná žebra s vínem a brusinkami

Grilovaná žebra s vínem a brusinkami

Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Vepřová žebírka na asijský způsob

Vepřová žebírka na asijský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD Grilování & BBQ
Grilování Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli pasta Cibule Dijonská hořčice Jarní cibulka Koriandr Pepř mletý Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Třtinový cukr Vepřová žebírka Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Frittata

Frittata

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

42
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
34
Skořicový elixír
Skořicový elixír
32
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová kýta
Marinovaná vepřová kýta
Marinované buřty
Marinované buřty
  • Recepty.cz
  • Marinovaná pikantní žebra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact