Chystáte letní grilovačku a přemýšlíte, čím své přátele pohostit? Vyzkoušejte pikantní žebra podle časopisu F.O.O.D. Jsou úžasně šťavnatá, pikantní a omáčka z povařené marinády je doslova chuťová exploze.
Připravte marinádu. Do kastrůlku dejte cukr a 1 hrnku vody, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Tekutinu zredukujte asi na poloviční množství. Cukrový rozvar přelijte do mísy, přidejte sójovou omáčku, ocet, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, nasekaný koriandr, chilli pastu, sezamový olej a pepř. Cibuli oloupejte, pokrájejte na kolečka a přimíchejte k marinádě.
Z vnitřní strany žeber sloupněte bílou blánu a žebra potřete hořčicí. Poté je vložte do uzavíratelného sáčku, přilijte marinádu. Sáček uzavřete a dobře promněte v rukách, aby se žebra marinádou celá pokryla.
Uložte přes noc do ledničky.
3
Před grilováním slijte přebytečnou marinádu ze sáčku do kastrůlku a tak 15 minut ji povařte. Žebra naskládejte na grilovací misku a grilujte je v rozpáleném uzavřeném grilu 15 minut z každé strany. Při otáčení je potírejte marinádou. Poté gril otevřete, žebra opět potřete marinádou a ještě je dopečte asi 3 minuty z každé strany. Žebra podávejte s omáčkou z povařené marinády a melounovým salátem.