• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Margotkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Margotkové řezy

autor: Martik Č
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 40
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Margotkové řezy
Margotkové řezy
Margotkové řezy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks margotka
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 250
      ml šlehačka
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Margotky nastrouháme (já strouhám na jemno), přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva - dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a šlehačku a znovu dobře promícháme. Rozpustíme máslo a vlažné jej přidáme do těsta a naposled promícháme, aby bylo těsto hladké.
2
Pečeme na plechu s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Jakmile moučník vychladne, zdobíme ho tmavou polevou dle vlastní fantazie.
3
1 hrnek = 250 ml. Vím, že je tu podobných receptů hodně, ale tento je trošku jiný a u nás v konkurenci margotkových koláčů vyhrál.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna | 10. 6. 2015 15:55

    Nej buchta ,, opravdu výborná. Je mi 20 let a na buchty moc nemám talent ;-) , ale tenhle je opravdu vynikající :-[

  • Trblmkrs | 9. 8. 2014 18:14

    :-D

  • :-D | 9. 8. 2014 18:11

    :-D :-D :-D :-D :-D

  • Jitužka | 23. 8. 2012 23:59

    Dala jsem na to polevu z kakaovníku (trošku víc rumu nikdy neuškodí) a nemá to chybu !!!

  • Nikol | 27. 7. 2012 14:28

    dobrý den, poradím vám jeden fígl ohledně té margotky, djte si ji před stroucháním tak na 10min. do ledničky a poté ji strouhejte, že konec držíte v obalu, nebude ošpiněná a nebude se vám topi:)

  • Petra | 18. 2. 2012 08:35

    To je sice super ze tu pisšete 2 Margotky...alemyslítety malénebo velké? Dekuji za odpoved

  • micky | 24. 2. 2011 13:45

    Máte pravdu :-)

  • knoma
    knoma | 15. 2. 2011 16:22

    Tento recept má hned několik plus. Když opominu to hrozné strouhání margotky, kterou jsem spíš napůl měla na rukách, tak je rychlá, jednoduchá a nečekaně uplně geniálně nadýchaná a žravá. Můj muž ji charakterizoval jako bublaninu, což je vrcholná pocta, konzistencí to bylo opravdu podobné. Dělala jsem ji z polovičního množství do koláčové formy. Chutnala nám samotná, i s dodatečně udělanou citronovou polevou (to by ale asi ne každému chutnalo), nesmí se nechat oschnout, ale i pak se dá jíst.

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2011 11:08

    ...já je dělám do bábovky ;-)

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 26. 1. 2011 10:54

    Je to rychlovka, ale nedoručuji na elektrickou troubu, anebo dělat na méně stupnů dělší dobu, aby vnitřek nebyl syrový. Jinak souhlasím, že jsou moc dobré, ale znám i chutnější řezy. ;-) :-[ <:-)

  • Nikola Machů | 30. 11. 2009 19:04

    nejlepší!!!

  • Lenka Svobodová | 11. 6. 2009 13:08

    řezy jsou skvělé! jen doporučuji opravdu tu polevu, bez ní mi to připada suché.

  • A B | 26. 3. 2009 18:48

    dělala jsem včera, dnes už nejsou - dávám 1

  • Irena Durčáková | 26. 3. 2009 16:57

    Absolutně vynikající!! Dnes jsem řezy upekla a jsem nadšená. Je to rychlé, bez námahy a hlavně móóc dobré. Dávám za 1. :-)

  • Pavla Kalinová | 8. 3. 2009 19:49

    Naprosto vyborna buchta:-) Sice se tady pise, ze jsou lepsi druhy den, ale bohuzel u nas nikdy do druheho dne nevydrzi. Jen se po nich zaprasi :) Vsem doporucuji a davam za jedna !!!!

  • marci2 marci2 | 4. 2. 2009 20:00

    Je to rychlé a móóóc dobré. Řezy jsem polila čokol. polevou na dorty a jen se po nich zaprášilo. Dávám 1.

  • Iveta Janatová | 9. 12. 2008 11:59

    Dělám je už delší dobu doma taky.Moc nám chutná i manželovi ,který nemá rád kokos ,ale tuto buchtu sní s chutí.

  • Martina Jurošková | 23. 8. 2008 22:50

    Takže mile damy, nahoru jsem ješte dala polevu maslovou,jak jsem již uvedla a tu sem ješte taky vylepšila na ozdobu a chut pruhy citronove polevy !!! Ten cukr tam mohl byt klidne v uvedenem množstvi autorky,protože nemužu rict, že by to bylo nejak sladke! Takže proste FANTASTICKE mužu jen doporučit a to jsem odbornice na sladke. Jim ho od rana do večera.

  • Martina Jurošková | 23. 8. 2008 19:18

    Takže.... dala jsem jen necely hrnek cukru,asi 3-4 lžice oleje a miluji orechy,takže je cpu všude a dala jsem je i zde! :-) Testo bylo v pohode a opravdu rychla priprava AŽ NA TO STROUHANI margotek !!! To byl masakr,fakt. Tak ted uz čekam na vysledek.Taky jsem dala na 170st a 30min. Pak ješte poleva z masla a cukru a dam vam vedet.

  • Pavlína Šanda | 5. 4. 2008 21:07

    Svůj komentář jsem již psala,ale napadlo mě,když jsem dělala těsto na tyto řezy nastrohala jsem jednu normální margot a tu druhou s příchutí meruněk a buchitička byla oněco vylepšenější.Jak to říká moje babička.Vážně jsou tyto řezy výborné.Dokonce si je oblíbil i můj manžel,který má rád jen štrůdl a perník.Teď je peču dost často.

  • Pavlína Šanda | 7. 3. 2008 18:37

    řezy z margotky jsem vyzkoušela mě i mé rodině vážně moc chutnaly.

  • Pavlína Šanda | 7. 3. 2008 18:35

    Tyto řezy jsou vážně moc výborné.

  • Pavlína Šanda | 7. 3. 2008 18:32

    Ty to řezy jsou vážně výborné.

  • PETRA | 22. 2. 2008 13:08

    MOC DOBRÁ BUCHTIČKA, RYCHLÁ PŘÍPRAVA. DÁVÁM 1

  • Štěpánka Hofmannová | 14. 2. 2008 17:02

    Ja jsem s receptem velmi spokojena, dobre se pripravuje, nezanechate skoro zadny neporadek a vyborne to chutna, komu chutna margotka, tak si velmi pochutna, druhy den je jeste lepsi, vlacnejsi. Dekuji za recept

  • Anna | 21. 1. 2008 18:18

    To má u nás taky velký úspěch. Na mě je to taky dost sladký.

  • Renáta Janotová | 12. 12. 2007 20:32

    Vůbec to není přeslazené, je to výborné,rychlé a velmi chutné!!!Je pravda, že to chutná těm, kteř milují čokoládu Margot.. :) ale těch je snad většina a těm ostatním doporučuji ohledat jiný recept.. :)))Je to paráda!!!U nás to zmizlo za jeden večer!!GRATULUJI!!!

  • Kikča | 8. 11. 2007 17:19

    Zkoušela jsem to péct....je to moc dobré.Díky za recept:o)

  • Marta Bochezová | 25. 10. 2007 09:16

    Poprosila bych toho, kdo mi dal 5, aby mi napsal, co se stalo, že to nebylo vůbec k jídlu?

  • Anonym | 8. 10. 2007 09:19

    V sobotu jsem upekla, moc nám všem chutnala. Hlavně je to rychlé, nemusí se nic třít, ale pekla jsem na méně stupňů a asi půl hod.

  • Pavlínka | 3. 10. 2007 07:15

    Zkusila jsem je upéci,ale mě bohužel moc nechutnaly-,byly moc suché.Ale příště zkusím přidat trošku oleje,a i třeba 3nastrh.jablíčka a bude to super.

  • Marta Bochezová | 26. 9. 2007 06:52

    Jsem ráda, že chutnalo :o). Je to rychlé a přitom velmi dobré a rychle to mizí :o)

  • Petra | 25. 9. 2007 12:06

    Řezy jsem v sobotu pekla a byly moc dobré, děkuji za recept.

  • Marta Bochezová | 24. 9. 2007 06:54

    Gábino, nám, ani nikomu, kdo to pekl, to přeslazené nepřipadá, ale vyzkoušejte po svém :-)

  • Jana Remková | 22. 9. 2007 11:34

    Moučníky jsou většinou sladké,ne?

  • gábina | 21. 9. 2007 22:17

    já si myslím,že to musí být hrozně přeslazené,určitě to vyzkouším,ale dám jen polovinu cukru

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Margotka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Čebureky II.

Čebureky II.

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

82
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
65
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
60
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
56
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
51
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Margot řezy ....Danča
Margot řezy ....Danča
Margot řezy Danča
Margot řezy Danča
Margotková bábovka
Margotková bábovka
Marináda
Marináda
Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha
Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha
Marináda na králíka nebo kuře
Marináda na králíka nebo kuře
  • Recepty.cz
  • Margotkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact