• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Margotkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Margotkové řezy

autor: Martik Č
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 40
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Margotkové řezy
Margotkové řezy
Margotkové řezy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks margotka
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 250
      ml šlehačka
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Margotky nastrouháme (já strouhám na jemno), přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva - dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a šlehačku a znovu dobře promícháme. Rozpustíme máslo a vlažné jej přidáme do těsta a naposled promícháme, aby bylo těsto hladké.
2
Pečeme na plechu s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Jakmile moučník vychladne, zdobíme ho tmavou polevou dle vlastní fantazie.
3
1 hrnek = 250 ml. Vím, že je tu podobných receptů hodně, ale tento je trošku jiný a u nás v konkurenci margotkových koláčů vyhrál.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Řezy Margot

Řezy Margot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna | 10. 6. 2015 15:55

    Nej buchta ,, opravdu výborná. Je mi 20 let a na buchty moc nemám talent ;-) , ale tenhle je opravdu vynikající :-[

  • Trblmkrs | 9. 8. 2014 18:14

    :-D

  • :-D | 9. 8. 2014 18:11

    :-D :-D :-D :-D :-D

  • Jitužka | 23. 8. 2012 23:59

    Dala jsem na to polevu z kakaovníku (trošku víc rumu nikdy neuškodí) a nemá to chybu !!!

  • Nikol | 27. 7. 2012 14:28

    dobrý den, poradím vám jeden fígl ohledně té margotky, djte si ji před stroucháním tak na 10min. do ledničky a poté ji strouhejte, že konec držíte v obalu, nebude ošpiněná a nebude se vám topi:)

  • Petra | 18. 2. 2012 08:35

    To je sice super ze tu pisšete 2 Margotky...alemyslítety malénebo velké? Dekuji za odpoved

  • micky | 24. 2. 2011 13:45

    Máte pravdu :-)

  • knoma
    knoma | 15. 2. 2011 16:22

    Tento recept má hned několik plus. Když opominu to hrozné strouhání margotky, kterou jsem spíš napůl měla na rukách, tak je rychlá, jednoduchá a nečekaně uplně geniálně nadýchaná a žravá. Můj muž ji charakterizoval jako bublaninu, což je vrcholná pocta, konzistencí to bylo opravdu podobné. Dělala jsem ji z polovičního množství do koláčové formy. Chutnala nám samotná, i s dodatečně udělanou citronovou polevou (to by ale asi ne každému chutnalo), nesmí se nechat oschnout, ale i pak se dá jíst.

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2011 11:08

    ...já je dělám do bábovky ;-)

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 26. 1. 2011 10:54

    Je to rychlovka, ale nedoručuji na elektrickou troubu, anebo dělat na méně stupnů dělší dobu, aby vnitřek nebyl syrový. Jinak souhlasím, že jsou moc dobré, ale znám i chutnější řezy. ;-) :-[ <:-)

  • Nikola Machů | 30. 11. 2009 19:04

    nejlepší!!!

  • Lenka Svobodová | 11. 6. 2009 13:08

    řezy jsou skvělé! jen doporučuji opravdu tu polevu, bez ní mi to připada suché.

  • A B | 26. 3. 2009 18:48

    dělala jsem včera, dnes už nejsou - dávám 1

  • Irena Durčáková | 26. 3. 2009 16:57

    Absolutně vynikající!! Dnes jsem řezy upekla a jsem nadšená. Je to rychlé, bez námahy a hlavně móóc dobré. Dávám za 1. :-)

  • Pavla Kalinová | 8. 3. 2009 19:49

    Naprosto vyborna buchta:-) Sice se tady pise, ze jsou lepsi druhy den, ale bohuzel u nas nikdy do druheho dne nevydrzi. Jen se po nich zaprasi :) Vsem doporucuji a davam za jedna !!!!

  • marci2 marci2 | 4. 2. 2009 20:00

    Je to rychlé a móóóc dobré. Řezy jsem polila čokol. polevou na dorty a jen se po nich zaprášilo. Dávám 1.

  • Iveta Janatová | 9. 12. 2008 11:59

    Dělám je už delší dobu doma taky.Moc nám chutná i manželovi ,který nemá rád kokos ,ale tuto buchtu sní s chutí.

  • Martina Jurošková | 23. 8. 2008 22:50

    Takže mile damy, nahoru jsem ješte dala polevu maslovou,jak jsem již uvedla a tu sem ješte taky vylepšila na ozdobu a chut pruhy citronove polevy !!! Ten cukr tam mohl byt klidne v uvedenem množstvi autorky,protože nemužu rict, že by to bylo nejak sladke! Takže proste FANTASTICKE mužu jen doporučit a to jsem odbornice na sladke. Jim ho od rana do večera.

  • Martina Jurošková | 23. 8. 2008 19:18

    Takže.... dala jsem jen necely hrnek cukru,asi 3-4 lžice oleje a miluji orechy,takže je cpu všude a dala jsem je i zde! :-) Testo bylo v pohode a opravdu rychla priprava AŽ NA TO STROUHANI margotek !!! To byl masakr,fakt. Tak ted uz čekam na vysledek.Taky jsem dala na 170st a 30min. Pak ješte poleva z masla a cukru a dam vam vedet.

  • Pavlína Šanda | 5. 4. 2008 21:07

    Svůj komentář jsem již psala,ale napadlo mě,když jsem dělala těsto na tyto řezy nastrohala jsem jednu normální margot a tu druhou s příchutí meruněk a buchitička byla oněco vylepšenější.Jak to říká moje babička.Vážně jsou tyto řezy výborné.Dokonce si je oblíbil i můj manžel,který má rád jen štrůdl a perník.Teď je peču dost často.

  • Pavlína Šanda | 7. 3. 2008 18:37

    řezy z margotky jsem vyzkoušela mě i mé rodině vážně moc chutnaly.

  • Pavlína Šanda | 7. 3. 2008 18:35

    Tyto řezy jsou vážně moc výborné.

  • Pavlína Šanda | 7. 3. 2008 18:32

    Ty to řezy jsou vážně výborné.

  • PETRA | 22. 2. 2008 13:08

    MOC DOBRÁ BUCHTIČKA, RYCHLÁ PŘÍPRAVA. DÁVÁM 1

  • Štěpánka Hofmannová | 14. 2. 2008 17:02

    Ja jsem s receptem velmi spokojena, dobre se pripravuje, nezanechate skoro zadny neporadek a vyborne to chutna, komu chutna margotka, tak si velmi pochutna, druhy den je jeste lepsi, vlacnejsi. Dekuji za recept

  • Anna | 21. 1. 2008 18:18

    To má u nás taky velký úspěch. Na mě je to taky dost sladký.

  • Renáta Janotová | 12. 12. 2007 20:32

    Vůbec to není přeslazené, je to výborné,rychlé a velmi chutné!!!Je pravda, že to chutná těm, kteř milují čokoládu Margot.. :) ale těch je snad většina a těm ostatním doporučuji ohledat jiný recept.. :)))Je to paráda!!!U nás to zmizlo za jeden večer!!GRATULUJI!!!

  • Kikča | 8. 11. 2007 17:19

    Zkoušela jsem to péct....je to moc dobré.Díky za recept:o)

  • Marta Bochezová | 25. 10. 2007 09:16

    Poprosila bych toho, kdo mi dal 5, aby mi napsal, co se stalo, že to nebylo vůbec k jídlu?

  • Anonym | 8. 10. 2007 09:19

    V sobotu jsem upekla, moc nám všem chutnala. Hlavně je to rychlé, nemusí se nic třít, ale pekla jsem na méně stupňů a asi půl hod.

  • Pavlínka | 3. 10. 2007 07:15

    Zkusila jsem je upéci,ale mě bohužel moc nechutnaly-,byly moc suché.Ale příště zkusím přidat trošku oleje,a i třeba 3nastrh.jablíčka a bude to super.

  • Marta Bochezová | 26. 9. 2007 06:52

    Jsem ráda, že chutnalo :o). Je to rychlé a přitom velmi dobré a rychle to mizí :o)

  • Petra | 25. 9. 2007 12:06

    Řezy jsem v sobotu pekla a byly moc dobré, děkuji za recept.

  • Marta Bochezová | 24. 9. 2007 06:54

    Gábino, nám, ani nikomu, kdo to pekl, to přeslazené nepřipadá, ale vyzkoušejte po svém :-)

  • Jana Remková | 22. 9. 2007 11:34

    Moučníky jsou většinou sladké,ne?

  • gábina | 21. 9. 2007 22:17

    já si myslím,že to musí být hrozně přeslazené,určitě to vyzkouším,ale dám jen polovinu cukru

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Margotka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

69
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
66
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Margot řezy ....Danča
Margot řezy ....Danča
Margot řezy Danča
Margot řezy Danča
Margotková bábovka
Margotková bábovka
Marináda
Marináda
Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha
Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha
Marináda na králíka nebo kuře
Marináda na králíka nebo kuře
  • Recepty.cz
  • Margotkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact