Margotky nastrouháme (já strouhám na jemno), přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva - dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a šlehačku a znovu dobře promícháme. Rozpustíme máslo a vlažné jej přidáme do těsta a naposled promícháme, aby bylo těsto hladké.
2
Pečeme na plechu s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Jakmile moučník vychladne, zdobíme ho tmavou polevou dle vlastní fantazie.
3
1 hrnek = 250 ml. Vím, že je tu podobných receptů hodně, ale tento je trošku jiný a u nás v konkurenci margotkových koláčů vyhrál.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kristýna
|10. 6. 2015 15:55
Nej buchta ,, opravdu výborná.
Je mi 20 let a na buchty moc nemám talent ;-) , ale tenhle je opravdu vynikající :-[
Trblmkrs
|9. 8. 2014 18:14
:-D
:-D
|9. 8. 2014 18:11
:-D :-D :-D :-D :-D
Jitužka
|23. 8. 2012 23:59
Dala jsem na to polevu z kakaovníku (trošku víc rumu nikdy neuškodí) a nemá to chybu !!!
Nikol
|27. 7. 2012 14:28
dobrý den, poradím vám jeden fígl ohledně té margotky, djte si ji před stroucháním tak na 10min. do ledničky a poté ji strouhejte, že konec držíte v obalu, nebude ošpiněná a nebude se vám topi
Petra
|18. 2. 2012 08:35
To je sice super ze tu pisšete 2 Margotky...alemyslítety malénebo velké? Dekuji za odpoved
Tento recept má hned několik plus. Když opominu to hrozné strouhání margotky, kterou jsem spíš napůl měla na rukách, tak je rychlá, jednoduchá a nečekaně uplně geniálně nadýchaná a žravá. Můj muž ji charakterizoval jako bublaninu, což je vrcholná pocta, konzistencí to bylo opravdu podobné. Dělala jsem ji z polovičního množství do koláčové formy. Chutnala nám samotná, i s dodatečně udělanou citronovou polevou (to by ale asi ne každému chutnalo), nesmí se nechat oschnout, ale i pak se dá jíst.
Je to rychlovka, ale nedoručuji na elektrickou troubu, anebo dělat na méně stupnů dělší dobu, aby vnitřek nebyl syrový. Jinak souhlasím, že jsou moc dobré, ale znám i chutnější řezy. ;-) :-[ <:-)
Nikola Machů
|30. 11. 2009 19:04
nejlepší!!!
Lenka Svobodová
|11. 6. 2009 13:08
řezy jsou skvělé! jen doporučuji opravdu tu polevu, bez ní mi to připada suché.
A B
|26. 3. 2009 18:48
dělala jsem včera, dnes už nejsou - dávám 1
Irena Durčáková
|26. 3. 2009 16:57
Absolutně vynikající!! Dnes jsem řezy upekla a jsem nadšená. Je to rychlé, bez námahy a hlavně móóc dobré. Dávám za 1. :-)
Pavla Kalinová
|8. 3. 2009 19:49
Naprosto vyborna buchta:-) Sice se tady pise, ze jsou lepsi druhy den, ale bohuzel u nas nikdy do druheho dne nevydrzi. Jen se po nich zaprasi Vsem doporucuji a davam za jedna !!!!
marci2 marci2
|4. 2. 2009 20:00
Je to rychlé a móóóc dobré. Řezy jsem polila čokol. polevou na dorty a jen se po nich zaprášilo. Dávám 1.
Iveta Janatová
|9. 12. 2008 11:59
Dělám je už delší dobu doma taky.Moc nám chutná i manželovi ,který nemá rád kokos ,ale tuto buchtu sní s chutí.
Martina Jurošková
|23. 8. 2008 22:50
Takže mile damy, nahoru jsem ješte dala polevu maslovou,jak jsem již uvedla a tu sem ješte taky vylepšila na ozdobu a chut pruhy citronove polevy !!! Ten cukr tam mohl byt klidne v uvedenem množstvi autorky,protože nemužu rict, že by to bylo nejak sladke! Takže proste FANTASTICKE mužu jen doporučit a to jsem odbornice na sladke. Jim ho od rana do večera.
Martina Jurošková
|23. 8. 2008 19:18
Takže.... dala jsem jen necely hrnek cukru,asi 3-4 lžice oleje a miluji orechy,takže je cpu všude a dala jsem je i zde! :-) Testo bylo v pohode a opravdu rychla priprava AŽ NA TO STROUHANI margotek !!! To byl masakr,fakt. Tak ted uz čekam na vysledek.Taky jsem dala na 170st a 30min. Pak ješte poleva z masla a cukru a dam vam vedet.
Pavlína Šanda
|5. 4. 2008 21:07
Svůj komentář jsem již psala,ale napadlo mě,když jsem dělala těsto na tyto řezy nastrohala jsem jednu normální margot a tu druhou s příchutí meruněk a buchitička byla oněco vylepšenější.Jak to říká moje babička.Vážně jsou tyto řezy výborné.Dokonce si je oblíbil i můj manžel,který má rád jen štrůdl a perník.Teď je peču dost často.
Pavlína Šanda
|7. 3. 2008 18:37
řezy z margotky jsem vyzkoušela mě i mé rodině vážně moc chutnaly.
Pavlína Šanda
|7. 3. 2008 18:35
Tyto řezy jsou vážně moc výborné.
Pavlína Šanda
|7. 3. 2008 18:32
Ty to řezy jsou vážně výborné.
PETRA
|22. 2. 2008 13:08
MOC DOBRÁ BUCHTIČKA, RYCHLÁ PŘÍPRAVA. DÁVÁM 1
Štěpánka Hofmannová
|14. 2. 2008 17:02
Ja jsem s receptem velmi spokojena, dobre se pripravuje, nezanechate skoro zadny neporadek a vyborne to chutna, komu chutna margotka, tak si velmi pochutna, druhy den je jeste lepsi, vlacnejsi. Dekuji za recept
Anna
|21. 1. 2008 18:18
To má u nás taky velký úspěch. Na mě je to taky dost sladký.
Renáta Janotová
|12. 12. 2007 20:32
Vůbec to není přeslazené, je to výborné,rychlé a velmi chutné!!!Je pravda, že to chutná těm, kteř milují čokoládu Margot.. ale těch je snad většina a těm ostatním doporučuji ohledat jiný recept.. ))Je to paráda!!!U nás to zmizlo za jeden večer!!GRATULUJI!!!
Kikča
|8. 11. 2007 17:19
Zkoušela jsem to péct....je to moc dobré.Díky za recept:o)
Marta Bochezová
|25. 10. 2007 09:16
Poprosila bych toho, kdo mi dal 5, aby mi napsal, co se stalo, že to nebylo vůbec k jídlu?
Anonym
|8. 10. 2007 09:19
V sobotu jsem upekla, moc nám všem chutnala. Hlavně je to rychlé, nemusí se nic třít, ale pekla jsem na méně stupňů a asi půl hod.
Pavlínka
|3. 10. 2007 07:15
Zkusila jsem je upéci,ale mě bohužel moc nechutnaly-,byly moc suché.Ale příště zkusím přidat trošku oleje,a i třeba 3nastrh.jablíčka a bude to super.
Marta Bochezová
|26. 9. 2007 06:52
Jsem ráda, že chutnalo :o). Je to rychlé a přitom velmi dobré a rychle to mizí :o)
Petra
|25. 9. 2007 12:06
Řezy jsem v sobotu pekla a byly moc dobré, děkuji za recept.
Marta Bochezová
|24. 9. 2007 06:54
Gábino, nám, ani nikomu, kdo to pekl, to přeslazené nepřipadá, ale vyzkoušejte po svém :-)
Jana Remková
|22. 9. 2007 11:34
Moučníky jsou většinou sladké,ne?
gábina
|21. 9. 2007 22:17
já si myslím,že to musí být hrozně přeslazené,určitě to vyzkouším,ale dám jen polovinu cukru