• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Margotková roláda
Napište svůj komentář k receptu

Margotková roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Margotková roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks margotka 2 velké a 1 malá tyčinka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 0,33
      l mléko
    • vanilkový cukr
    • 2
      kelímek bílý jogurt malý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ořechy
    • hnědý rum
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme 3 vejce s cukrem a troškou rumu, opatrně vmícháme 3 lžíce mouky a přidáme kypřící prášek do pečiva. Jogurt smícháme s 1 velkou, najemno nastrouhanou magrotkou a přidáme do piškotu.
2
Pečící papír posypeme ořechy a nalijeme na něj těsto, pečeme při 250 °C do zlatova. Z 1/3 mléka uvaříme vanilkový pudink, přidáme vanilkový cukr, druhý jogurt a 1 velkou najemnou nastrouhanou margotku, popř. dle chuti osladíme.
3
Piškot namažeme náplní, ale ne moc navysoko, aby šla dobře zatočit. Posypeme ještě 1 malou nastrouhanou margotkou a moučkovým cukrem. Opatrně stočíme roládu s pomocí pečícího papíru. Roládu dáme na 20 min. do ledničky.
4
Je to naprosto skvělá pochoutka, já musím doma péct 2, protože je pryč, jen co ji donesu na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margotková bábovka

Margotková bábovka

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva S. | 1. 11. 2007 09:20

    Roláda nám chutnala, příprava je jednoduchá a rychlá a jelikož měla úspěch, tak byla i stejně rychle pryč. Jen jsem místo bílého jogurtu/v těstě mi nevadí,ale v krémech ho nějak nemusím/ dala do krému kysanou smetanu a myslím si, že to bylo i tak móóóc dobré.

  • Kateřina Maršálková | 22. 10. 2007 11:48

    ahoj, tak jsem o víkendu zkusila upéct tuhle roládu, nebyla špatná, těsto mi chutnalo, ale krém byl díky bílému jogurtu trochu nakyslý přestože jsem krém osladila. Příště bych spíš zvolila jako náplň jen šlehačku nebo jen pudinkový krém. Trochu krému mi zbylo, tak jsem jí celou potřela už stočenou a navrchu posypala malou nastrouhanou margotkou, kterou jsem to zapomněla posypat vevnitř :o) Není špatná, ale zázrak to neni :o)

  • Anonym | 19. 10. 2007 12:03

    orechy radeji najemno,a natiram dokud je placka vlazna

  • Anonym | 19. 10. 2007 12:01

    je stredne velky a myslim ze neni potreba delat roladu ze dvojite davky,rolada by pak byla z´bytecne vysoka a pri staceni by se mohla i lamat.Tahle davka urcite postaci

  • Kateřina Maršálková | 18. 10. 2007 15:30

    Anonym: jak je velký ten malý plech? Když bych to dělala na klasický, muselo by to být z dvojité dávky?

  • Anonym | 16. 10. 2007 21:49

    ne je to na maly plech,mouka polohruba,curk krystal a davam lzice curku a mouky n apocet vajec

  • vika | 16. 10. 2007 16:30

    jaká mouka? kam se poděla 4. lžíce mouky? a kolik cukru??

  • Kateřina Maršálková | 15. 10. 2007 15:50

    Taky mě tenhle recept zaujal...kolik se šlehá toho cukru s vejci? A moučkový nebo krystal/krupice?Roláda ze tří vajec se mi zdá na klasický plech málo - většinou je to 5-6 vajec...je to vůbec na klasický plech?

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:28

    placku zavineme po upeceni jako u klisicke rolady

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:27

    placku zavineme po upeceni jako u klisicke rolady

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:27

    mouka muze byt klidne polohruba,ja davam cur a makou na lzice podle vejec,mam maly plech tak davam 2 vejce a a 2-3 lzice cukru a 2 vetsi lzice mouky.zalezi jestli mate vetsi plech dala bych 3 vejce

  • Eva Mlýnská | 11. 10. 2007 14:31

    To vypadá dobře, ale vejce vyšleháme s cukrem - to je kolik cukru? Jako u piškotu cca 3dkg na 1 vejce?

  • Miroslava Severová | 11. 10. 2007 11:56

    Mám tu placku zavinout do rolády hned po upečení - jako u klasické rolády, po schladnutí rozvinout a namazat ?Nebo je to tak vláčné, že se stočí i po vychladnutí ? A ty ořechy nastrouhat nebo nadrtit ? Recept mě zaujal, ale potřebuji to dovysvětlit. Díky Míra.

  • Inka11 | 11. 10. 2007 11:46

    Koľko cukru vyšľaháme s tými vajciami? Ďakujem

  • Jana z VM | 11. 10. 2007 10:44

    Milujeme margotku a tento recept vypadá naprosto jedinečně !

  • RenataH. | 11. 10. 2007 10:20

    Jaká patří mouka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Hladká mouka Hnědý rum Margotka Mléko Ořechy Pečící papír Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Club Sandwich

Club Sandwich

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
21
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
19
Houbový kuba
Houbový kuba

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Margotková roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact