• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Margotková roláda
Napište svůj komentář k receptu

Margotková roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Margotková roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks margotka 2 velké a 1 malá tyčinka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 0,33
      l mléko
    • vanilkový cukr
    • 2
      kelímek bílý jogurt malý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ořechy
    • hnědý rum
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme 3 vejce s cukrem a troškou rumu, opatrně vmícháme 3 lžíce mouky a přidáme kypřící prášek do pečiva. Jogurt smícháme s 1 velkou, najemno nastrouhanou magrotkou a přidáme do piškotu.
2
Pečící papír posypeme ořechy a nalijeme na něj těsto, pečeme při 250 °C do zlatova. Z 1/3 mléka uvaříme vanilkový pudink, přidáme vanilkový cukr, druhý jogurt a 1 velkou najemnou nastrouhanou margotku, popř. dle chuti osladíme.
3
Piškot namažeme náplní, ale ne moc navysoko, aby šla dobře zatočit. Posypeme ještě 1 malou nastrouhanou margotkou a moučkovým cukrem. Opatrně stočíme roládu s pomocí pečícího papíru. Roládu dáme na 20 min. do ledničky.
4
Je to naprosto skvělá pochoutka, já musím doma péct 2, protože je pryč, jen co ji donesu na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margotková bábovka

Margotková bábovka

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva S. | 1. 11. 2007 09:20

    Roláda nám chutnala, příprava je jednoduchá a rychlá a jelikož měla úspěch, tak byla i stejně rychle pryč. Jen jsem místo bílého jogurtu/v těstě mi nevadí,ale v krémech ho nějak nemusím/ dala do krému kysanou smetanu a myslím si, že to bylo i tak móóóc dobré.

  • Kateřina Maršálková | 22. 10. 2007 11:48

    ahoj, tak jsem o víkendu zkusila upéct tuhle roládu, nebyla špatná, těsto mi chutnalo, ale krém byl díky bílému jogurtu trochu nakyslý přestože jsem krém osladila. Příště bych spíš zvolila jako náplň jen šlehačku nebo jen pudinkový krém. Trochu krému mi zbylo, tak jsem jí celou potřela už stočenou a navrchu posypala malou nastrouhanou margotkou, kterou jsem to zapomněla posypat vevnitř :o) Není špatná, ale zázrak to neni :o)

  • Anonym | 19. 10. 2007 12:03

    orechy radeji najemno,a natiram dokud je placka vlazna

  • Anonym | 19. 10. 2007 12:01

    je stredne velky a myslim ze neni potreba delat roladu ze dvojite davky,rolada by pak byla z´bytecne vysoka a pri staceni by se mohla i lamat.Tahle davka urcite postaci

  • Kateřina Maršálková | 18. 10. 2007 15:30

    Anonym: jak je velký ten malý plech? Když bych to dělala na klasický, muselo by to být z dvojité dávky?

  • Anonym | 16. 10. 2007 21:49

    ne je to na maly plech,mouka polohruba,curk krystal a davam lzice curku a mouky n apocet vajec

  • vika | 16. 10. 2007 16:30

    jaká mouka? kam se poděla 4. lžíce mouky? a kolik cukru??

  • Kateřina Maršálková | 15. 10. 2007 15:50

    Taky mě tenhle recept zaujal...kolik se šlehá toho cukru s vejci? A moučkový nebo krystal/krupice?Roláda ze tří vajec se mi zdá na klasický plech málo - většinou je to 5-6 vajec...je to vůbec na klasický plech?

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:28

    placku zavineme po upeceni jako u klisicke rolady

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:27

    placku zavineme po upeceni jako u klisicke rolady

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:27

    mouka muze byt klidne polohruba,ja davam cur a makou na lzice podle vejec,mam maly plech tak davam 2 vejce a a 2-3 lzice cukru a 2 vetsi lzice mouky.zalezi jestli mate vetsi plech dala bych 3 vejce

  • Eva Mlýnská | 11. 10. 2007 14:31

    To vypadá dobře, ale vejce vyšleháme s cukrem - to je kolik cukru? Jako u piškotu cca 3dkg na 1 vejce?

  • Miroslava Severová | 11. 10. 2007 11:56

    Mám tu placku zavinout do rolády hned po upečení - jako u klasické rolády, po schladnutí rozvinout a namazat ?Nebo je to tak vláčné, že se stočí i po vychladnutí ? A ty ořechy nastrouhat nebo nadrtit ? Recept mě zaujal, ale potřebuji to dovysvětlit. Díky Míra.

  • Inka11 | 11. 10. 2007 11:46

    Koľko cukru vyšľaháme s tými vajciami? Ďakujem

  • Jana z VM | 11. 10. 2007 10:44

    Milujeme margotku a tento recept vypadá naprosto jedinečně !

  • RenataH. | 11. 10. 2007 10:20

    Jaká patří mouka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Hladká mouka Hnědý rum Margotka Mléko Ořechy Pečící papír Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

84
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
61
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
54
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
42
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Margotková roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact