• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Margotková roláda
Napište svůj komentář k receptu

Margotková roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Margotková roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks margotka 2 velké a 1 malá tyčinka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 0,33
      l mléko
    • vanilkový cukr
    • 2
      kelímek bílý jogurt malý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ořechy
    • hnědý rum
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme 3 vejce s cukrem a troškou rumu, opatrně vmícháme 3 lžíce mouky a přidáme kypřící prášek do pečiva. Jogurt smícháme s 1 velkou, najemno nastrouhanou magrotkou a přidáme do piškotu.
2
Pečící papír posypeme ořechy a nalijeme na něj těsto, pečeme při 250 °C do zlatova. Z 1/3 mléka uvaříme vanilkový pudink, přidáme vanilkový cukr, druhý jogurt a 1 velkou najemnou nastrouhanou margotku, popř. dle chuti osladíme.
3
Piškot namažeme náplní, ale ne moc navysoko, aby šla dobře zatočit. Posypeme ještě 1 malou nastrouhanou margotkou a moučkovým cukrem. Opatrně stočíme roládu s pomocí pečícího papíru. Roládu dáme na 20 min. do ledničky.
4
Je to naprosto skvělá pochoutka, já musím doma péct 2, protože je pryč, jen co ji donesu na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Margotková bábovka

Margotková bábovka

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva S. | 1. 11. 2007 09:20

    Roláda nám chutnala, příprava je jednoduchá a rychlá a jelikož měla úspěch, tak byla i stejně rychle pryč. Jen jsem místo bílého jogurtu/v těstě mi nevadí,ale v krémech ho nějak nemusím/ dala do krému kysanou smetanu a myslím si, že to bylo i tak móóóc dobré.

  • Kateřina Maršálková | 22. 10. 2007 11:48

    ahoj, tak jsem o víkendu zkusila upéct tuhle roládu, nebyla špatná, těsto mi chutnalo, ale krém byl díky bílému jogurtu trochu nakyslý přestože jsem krém osladila. Příště bych spíš zvolila jako náplň jen šlehačku nebo jen pudinkový krém. Trochu krému mi zbylo, tak jsem jí celou potřela už stočenou a navrchu posypala malou nastrouhanou margotkou, kterou jsem to zapomněla posypat vevnitř :o) Není špatná, ale zázrak to neni :o)

  • Anonym | 19. 10. 2007 12:03

    orechy radeji najemno,a natiram dokud je placka vlazna

  • Anonym | 19. 10. 2007 12:01

    je stredne velky a myslim ze neni potreba delat roladu ze dvojite davky,rolada by pak byla z´bytecne vysoka a pri staceni by se mohla i lamat.Tahle davka urcite postaci

  • Kateřina Maršálková | 18. 10. 2007 15:30

    Anonym: jak je velký ten malý plech? Když bych to dělala na klasický, muselo by to být z dvojité dávky?

  • Anonym | 16. 10. 2007 21:49

    ne je to na maly plech,mouka polohruba,curk krystal a davam lzice curku a mouky n apocet vajec

  • vika | 16. 10. 2007 16:30

    jaká mouka? kam se poděla 4. lžíce mouky? a kolik cukru??

  • Kateřina Maršálková | 15. 10. 2007 15:50

    Taky mě tenhle recept zaujal...kolik se šlehá toho cukru s vejci? A moučkový nebo krystal/krupice?Roláda ze tří vajec se mi zdá na klasický plech málo - většinou je to 5-6 vajec...je to vůbec na klasický plech?

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:28

    placku zavineme po upeceni jako u klisicke rolady

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:27

    placku zavineme po upeceni jako u klisicke rolady

  • Anonym | 11. 10. 2007 16:27

    mouka muze byt klidne polohruba,ja davam cur a makou na lzice podle vejec,mam maly plech tak davam 2 vejce a a 2-3 lzice cukru a 2 vetsi lzice mouky.zalezi jestli mate vetsi plech dala bych 3 vejce

  • Eva Mlýnská | 11. 10. 2007 14:31

    To vypadá dobře, ale vejce vyšleháme s cukrem - to je kolik cukru? Jako u piškotu cca 3dkg na 1 vejce?

  • Miroslava Severová | 11. 10. 2007 11:56

    Mám tu placku zavinout do rolády hned po upečení - jako u klasické rolády, po schladnutí rozvinout a namazat ?Nebo je to tak vláčné, že se stočí i po vychladnutí ? A ty ořechy nastrouhat nebo nadrtit ? Recept mě zaujal, ale potřebuji to dovysvětlit. Díky Míra.

  • Inka11 | 11. 10. 2007 11:46

    Koľko cukru vyšľaháme s tými vajciami? Ďakujem

  • Jana z VM | 11. 10. 2007 10:44

    Milujeme margotku a tento recept vypadá naprosto jedinečně !

  • RenataH. | 11. 10. 2007 10:20

    Jaká patří mouka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Hladká mouka Hnědý rum Margotka Mléko Ořechy Pečící papír Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Košovská specialita

Košovská specialita

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

76
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
61
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
61
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
57
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
55
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Margotková roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact