• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Margot řez / dort z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Margot řez / dort z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 33
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Margot řez / dort z remosky
Margot řez / dort z remosky
Margot řez / dort z remosky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce vlažná voda
    • 3
      lžíce olej
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      ks čokoládový pudink - sypký
    • 1
      lžíce kakao
    • 2,50
      lžíce cukr krystal
  • Dále
    • 500
      g zakysaná smetana
    • 2
      ks vanilkový cukr dle kyselosti smetany, 1 -
    • 100
      g margotka

Postup přípravy receptu

1
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Na těsto klademe lžící hromádky čokoládového pudinku (nevychladlého, není to nutné). Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, zda nelepí. Pak korpus necháme zchladnout.
3
Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který pak posypeme nastrouhanou Margot čokoládou, kterou je před strouháním dobré nechat krátce zchladnout a ztuhnout v mrazáku či chladničce, aby se nám lépe strouhala.
4
Řez / dort necháme nejlépe přes noc v chladnu proležet, poté pokrájíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lahodný Margot dort / řez

Lahodný Margot dort / řez

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy

Měsíční krajina (nejen) z remosky -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky
Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr krupice Cukr krystal Kakao Margotka Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

170
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
97
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
81
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
67
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz „Šťabajzna“ Loretta Switová (†87): Ve stáří propadla závislosti!

„Šťabajzna“ Loretta Switová (†87): Ve stáří propadla závislosti!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Další doporučené recepty:

Margot dort - lehoučký
Margot dort - lehoučký
Margot dort s banány
Margot dort s banány
Margot pohár
Margot pohár
Margot řezy
Margot řezy
Margot řezy ....Danča
Margot řezy ....Danča
Margot řezy Danča
Margot řezy Danča
  • Recepty.cz
  • Margot řez / dort z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact