• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Marcipánový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      kostka hera
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      dl mléko
    • 500
      g polohrubá mouka
  • Žmolenka
    • 0,50
      kg dětská krupice
    • 1
      ks hera
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks mandlová tresť
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady smícháme na vále a na pouze vymaštěný plech vyválíme placku. Těsto potřeme kyselou marmaládou (nejlépe z černého rybízu, sladší tak nevyniknou chuťově) a posypeme marcipánovou žmolenkou.
2
Žmolenku vytvoříme z dětské krupičky, Hery, cukru písek a mandlové tresti. Promícháme v misce a nasypeme na marmeládou potřenou placku. Koláč pečeme asi 25 minut při 200 °C. Po vyndání z trouby na horký koláč nalijeme asi 1/2 l mléka a necháme vsáknout. Po vychladnutí koláč ozdobíme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magdalena Šimonová | 2. 6. 2006 12:35

    Ta jedna lahvička tresti je akorát.Na to množství to fakt není mnoho a mléko tam liju vlažné.

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 06:50

    Já do marcipánu dávám jen tak asi 5 kapek,myslím,že by více nesnesl,ale celou lahvičku bych neriskla..o)

  • Zdeňka | 29. 5. 2006 20:18

    Té mandlové tresti se dá celá lahvička?Není to hodně?

  • Ivana Samcová | 29. 5. 2006 17:40

    To mléko, které se nalije na horký koláč, je horké nebo studené? Díky za odpověď. Ivana

  • Jaroslava Oumarová | 29. 5. 2006 11:18

    Zajímavý, neotřelý koláč:-) Určitě ho zkusím:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dětská krupice Hera Mandlová tresť Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

140
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
103
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
102
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
81
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
60
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Bebarovou decimují vedra: Peče (se) celá Tereza! Chladí si aspoň prsa…

Bebarovou decimují vedra: Peče (se) celá Tereza! Chladí si aspoň prsa…

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Marcipánový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact