Na vále smíchejte sušené mléko, moučkový cukr, tuk i smetanu a zpracujte v mléčný marcipán, pokud se hmota přichytává k podložce, přisypte trochu moučkového cukru. Polovinu mandlí nasekejte. Hmotu rozdělte na poloviny - jednu tence vyválejte a obalujte v ní třešně, druhou smíchejte s posekanými mandlemi a tvarujte do kuliček. Rozehřejte zvlášť obě čokolády. Oba druhy kuliček vložte do papírových košíčků a zalijte tmavou čokoládou ty s třešněmi a bílou mandlové kuličky. Košíčky s tmavou čokoládou ozdobte mandlí, s bílou kandovanou třešní, nechte ztuhnout.
2
Tip: Marcipán smíchejte všechen s mandlemi, obalujte třešně. Zalijte tmavou čokoládou a po chvilce bílou a párátkem udělejte žíhání. Vpíchněte mandli.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka Hudská
|14. 11. 2007 00:02
nedalo mi to a po několika vašich přidaných receptech jsem si Vás vyhledala mezi autory. Vaše recepty jsou inspirativní. Kromě toho, že také ráda sbírám kuchařky a recepty jsem blázen do receptů na pečení. Většina okolí si ze mě dělá legraci, protože sladké jím málo kdy jsem tip spíš na kus flákoty a tak svoji tvorbu testuji na nich :-)
František Brusák
|12. 11. 2007 06:21
Pouze koníček a jsem sběratel receptů a kuchařek
Olga Zehnalová
|25. 10. 2007 18:45
Zabudla som sa podpísať pod predchádzajúci text
Anonym
|25. 10. 2007 18:43
Toto je zaujímavý recept, marcipán mám veľmi rada, dajú sa z neho spraviť rôzne dekoratívne cukrovinky a tieto košíčky musím skúsiť. Pán Brusák Vy ste cukrár alebo pečenie je Váš koníček?