Tak na něco ke nejsou uvedeny váhy si netroufám,i když to vypadá zajímavě .
Někde na internetu jsem našla, že obojeho 100g, ale budu to zkoušet až dnes, tak jen předávám, co jsem našla :-)
Jemně se umele a přidá do směsi suš. mléka, cukru, likéru a másla.
Muzu se zeptat, co se dela s temi loupanymi mandlemi, ktere jsou psane u toho marcipanu?
Děkuji, vyzkouším. Myslela jsem, že se data ztratila stejně jako u mnoha dalších receptů při přechodu na novou verzi těchto stránek.:-)
Cukru podle chuti a mléka tolik, aby měla náplň správnou konzistencii (ani hustá ani řídká). Je to "od oka" a také podle toho jak se s hmotou pracuje. Když je hustá, přidám likér a když je řídká, přidám sušené mléko.
Výborné cukroví, dobře se pracovalo s těstem i marcipánem, píši 1.
tohle musím vyzkoušet dik
Není to klasický marcipán, ale slouží ke slepení a navlhčení upečených tvarů. Na toto cukroví musí být trošku vlhký, takže na tvarování to moc není. Lepí se. Ale pokud uděláte hutnější variantu, tak by to určitě šlo. A když tam dáte dost Amareta (proboha,jak se to píše ?) tak je na chuť výborný.
Dají se z této marcipánové hmoty vyrábět i jiné tvary, např různé figurky, hříbky a tak? Nelepí to?