• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marcipánové čtyřlístky
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánové čtyřlístky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánové čtyřlístky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 100
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g mleté mandle
    • kakao práškové - jen na obarvení těsta
  • Marcipán
    • moučkový cukr
    • sušené mléko
    • 50
      g mandle - loupané
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžička med
    • mandlový likér

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme těsto, které vyválíme na 3 mm a vykrajujeme formičkou čtyřlístky. Z těstem se lépe pracuje mezi fóliemi. Pečeme na papíře.
2
Na marcipán smícháme sušené mléko a cukr. Pak zamícháme máslo a med a mandlový likér. Likéru přidáme tolik, aby vzniklo polotuhé, trochu vlhké těsto. To rozválíme mezi foliemi asi na 4 mm a vykrajujeme opět čtyřlístky (vykrajovátko si "namáčíme" do mletého cukru, aby se cukroví nelepilo). Každý marcipánový čtyřlístek vložíme mezi dva upečené a dobře přimáčkneme
3
Proto musí být marcipánové těsto sice tuhé, ale současně vlhké, aby upečené díly po slepení zvlhly. Horní díl slepených čtyřlístků zdobíme čokoládou, ale opatrně, aby byly vidět všechny tři vrstvy. Ze zbylého marcipánu vyválíme malé kuličky (asi 5 mm v průměru), které zploštíme a položíme doprostřed , do ještě teplé čokolády. Cukroví je hezčí, když marcipánovou hmutu trošku obrvíme na růžovo.
4
Nedoporučuje se použít pravý marcipán. Je to drahé, ale hlavně cukroví s ním nezvlhne a je tvrdé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční kávové čtyřlístky

Vánoční kávové čtyřlístky

Marcipánové myši

Marcipánové myši

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka | 3. 12. 2014 12:36

    Tak na něco ke nejsou uvedeny váhy si netroufám,i když to vypadá zajímavě .

  • Sinead | 9. 12. 2011 12:41

    Někde na internetu jsem našla, že obojeho 100g, ale budu to zkoušet až dnes, tak jen předávám, co jsem našla :-)

  • Simča S. | 2. 12. 2011 17:34

    Jemně se umele a přidá do směsi suš. mléka, cukru, likéru a másla.

  • Evitita108 | 2. 12. 2011 13:32

    Muzu se zeptat, co se dela s temi loupanymi mandlemi, ktere jsou psane u toho marcipanu?

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 27. 11. 2011 16:10

    Je to dobrý! Mňam! ;-)

  • svišť | 20. 11. 2011 20:54

    Děkuji, vyzkouším. Myslela jsem, že se data ztratila stejně jako u mnoha dalších receptů při přechodu na novou verzi těchto stránek.:-)

  • Mila Veselá | 19. 11. 2011 12:43

    Cukru podle chuti a mléka tolik, aby měla náplň správnou konzistencii (ani hustá ani řídká). Je to "od oka" a také podle toho jak se s hmotou pracuje. Když je hustá, přidám likér a když je řídká, přidám sušené mléko.

  • svišť | 17. 11. 2011 16:51

    Prosím o doplnění množství m.cukru a suš. mléka . Děkuji.

  • Blanka V. | 18. 12. 2006 09:05

    Výborné cukroví, dobře se pracovalo s těstem i marcipánem, píši 1.

  • michal Stodůlka | 8. 12. 2006 19:27

    tohle musím vyzkoušet dik

  • Mila Veselá | 15. 11. 2006 12:29

    Není to klasický marcipán, ale slouží ke slepení a navlhčení upečených tvarů. Na toto cukroví musí být trošku vlhký, takže na tvarování to moc není. Lepí se. Ale pokud uděláte hutnější variantu, tak by to určitě šlo. A když tam dáte dost Amareta (proboha,jak se to píše ?) tak je na chuť výborný.

  • ixodes ricinus | 14. 11. 2006 20:12

    Dají se z této marcipánové hmoty vyrábět i jiné tvary, např různé figurky, hříbky a tak? Nelepí to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Narozeniny Svatba Oslava Silvestr Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Kakao Mandle - loupané Mandlový likér Máslo Med Mleté mandle Moučkový cukr Sušené mléko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

36
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Marcipánky
Marcipánky
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánové bonbony
Marcipánové bonbony
Marcipánové myši
Marcipánové myši
Marcipánové trubičky
Marcipánové trubičky
Margot buchta z remosky
Margot buchta z remosky
  • Recepty.cz
  • Marcipánové čtyřlístky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact