• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marcipánové čtyřlístky
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánové čtyřlístky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánové čtyřlístky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 100
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g mleté mandle
    • kakao práškové - jen na obarvení těsta
  • Marcipán
    • moučkový cukr
    • sušené mléko
    • 50
      g mandle - loupané
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžička med
    • mandlový likér

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme těsto, které vyválíme na 3 mm a vykrajujeme formičkou čtyřlístky. Z těstem se lépe pracuje mezi fóliemi. Pečeme na papíře.
2
Na marcipán smícháme sušené mléko a cukr. Pak zamícháme máslo a med a mandlový likér. Likéru přidáme tolik, aby vzniklo polotuhé, trochu vlhké těsto. To rozválíme mezi foliemi asi na 4 mm a vykrajujeme opět čtyřlístky (vykrajovátko si "namáčíme" do mletého cukru, aby se cukroví nelepilo). Každý marcipánový čtyřlístek vložíme mezi dva upečené a dobře přimáčkneme
3
Proto musí být marcipánové těsto sice tuhé, ale současně vlhké, aby upečené díly po slepení zvlhly. Horní díl slepených čtyřlístků zdobíme čokoládou, ale opatrně, aby byly vidět všechny tři vrstvy. Ze zbylého marcipánu vyválíme malé kuličky (asi 5 mm v průměru), které zploštíme a položíme doprostřed , do ještě teplé čokolády. Cukroví je hezčí, když marcipánovou hmutu trošku obrvíme na růžovo.
4
Nedoporučuje se použít pravý marcipán. Je to drahé, ale hlavně cukroví s ním nezvlhne a je tvrdé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční kávové čtyřlístky

Vánoční kávové čtyřlístky

Marcipánové myši

Marcipánové myši

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka | 3. 12. 2014 12:36

    Tak na něco ke nejsou uvedeny váhy si netroufám,i když to vypadá zajímavě .

  • Sinead | 9. 12. 2011 12:41

    Někde na internetu jsem našla, že obojeho 100g, ale budu to zkoušet až dnes, tak jen předávám, co jsem našla :-)

  • Simča S. | 2. 12. 2011 17:34

    Jemně se umele a přidá do směsi suš. mléka, cukru, likéru a másla.

  • Evitita108 | 2. 12. 2011 13:32

    Muzu se zeptat, co se dela s temi loupanymi mandlemi, ktere jsou psane u toho marcipanu?

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 27. 11. 2011 16:10

    Je to dobrý! Mňam! ;-)

  • svišť | 20. 11. 2011 20:54

    Děkuji, vyzkouším. Myslela jsem, že se data ztratila stejně jako u mnoha dalších receptů při přechodu na novou verzi těchto stránek.:-)

  • Mila Veselá | 19. 11. 2011 12:43

    Cukru podle chuti a mléka tolik, aby měla náplň správnou konzistencii (ani hustá ani řídká). Je to "od oka" a také podle toho jak se s hmotou pracuje. Když je hustá, přidám likér a když je řídká, přidám sušené mléko.

  • svišť | 17. 11. 2011 16:51

    Prosím o doplnění množství m.cukru a suš. mléka . Děkuji.

  • Blanka V. | 18. 12. 2006 09:05

    Výborné cukroví, dobře se pracovalo s těstem i marcipánem, píši 1.

  • michal Stodůlka | 8. 12. 2006 19:27

    tohle musím vyzkoušet dik

  • Mila Veselá | 15. 11. 2006 12:29

    Není to klasický marcipán, ale slouží ke slepení a navlhčení upečených tvarů. Na toto cukroví musí být trošku vlhký, takže na tvarování to moc není. Lepí se. Ale pokud uděláte hutnější variantu, tak by to určitě šlo. A když tam dáte dost Amareta (proboha,jak se to píše ?) tak je na chuť výborný.

  • ixodes ricinus | 14. 11. 2006 20:12

    Dají se z této marcipánové hmoty vyrábět i jiné tvary, např různé figurky, hříbky a tak? Nelepí to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Narozeniny Svatba Oslava Silvestr Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Kakao Mandle - loupané Mandlový likér Máslo Med Mleté mandle Moučkový cukr Sušené mléko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
31
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Trhané vepřové
Trhané vepřové
28
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Marcipánky
Marcipánky
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánové bonbony
Marcipánové bonbony
Marcipánové myši
Marcipánové myši
Marcipánové trubičky
Marcipánové trubičky
Margot buchta z remosky
Margot buchta z remosky
  • Recepty.cz
  • Marcipánové čtyřlístky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact