• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marcipánové čtyřlístky
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánové čtyřlístky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánové čtyřlístky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 100
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g mleté mandle
    • kakao práškové - jen na obarvení těsta
  • Marcipán
    • moučkový cukr
    • sušené mléko
    • 50
      g mandle - loupané
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžička med
    • mandlový likér

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme těsto, které vyválíme na 3 mm a vykrajujeme formičkou čtyřlístky. Z těstem se lépe pracuje mezi fóliemi. Pečeme na papíře.
2
Na marcipán smícháme sušené mléko a cukr. Pak zamícháme máslo a med a mandlový likér. Likéru přidáme tolik, aby vzniklo polotuhé, trochu vlhké těsto. To rozválíme mezi foliemi asi na 4 mm a vykrajujeme opět čtyřlístky (vykrajovátko si "namáčíme" do mletého cukru, aby se cukroví nelepilo). Každý marcipánový čtyřlístek vložíme mezi dva upečené a dobře přimáčkneme
3
Proto musí být marcipánové těsto sice tuhé, ale současně vlhké, aby upečené díly po slepení zvlhly. Horní díl slepených čtyřlístků zdobíme čokoládou, ale opatrně, aby byly vidět všechny tři vrstvy. Ze zbylého marcipánu vyválíme malé kuličky (asi 5 mm v průměru), které zploštíme a položíme doprostřed , do ještě teplé čokolády. Cukroví je hezčí, když marcipánovou hmutu trošku obrvíme na růžovo.
4
Nedoporučuje se použít pravý marcipán. Je to drahé, ale hlavně cukroví s ním nezvlhne a je tvrdé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční kávové čtyřlístky

Vánoční kávové čtyřlístky

Marcipánové myši

Marcipánové myši

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka | 3. 12. 2014 12:36

    Tak na něco ke nejsou uvedeny váhy si netroufám,i když to vypadá zajímavě .

  • Sinead | 9. 12. 2011 12:41

    Někde na internetu jsem našla, že obojeho 100g, ale budu to zkoušet až dnes, tak jen předávám, co jsem našla :-)

  • Simča S. | 2. 12. 2011 17:34

    Jemně se umele a přidá do směsi suš. mléka, cukru, likéru a másla.

  • Evitita108 | 2. 12. 2011 13:32

    Muzu se zeptat, co se dela s temi loupanymi mandlemi, ktere jsou psane u toho marcipanu?

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 27. 11. 2011 16:10

    Je to dobrý! Mňam! ;-)

  • svišť | 20. 11. 2011 20:54

    Děkuji, vyzkouším. Myslela jsem, že se data ztratila stejně jako u mnoha dalších receptů při přechodu na novou verzi těchto stránek.:-)

  • Mila Veselá | 19. 11. 2011 12:43

    Cukru podle chuti a mléka tolik, aby měla náplň správnou konzistencii (ani hustá ani řídká). Je to "od oka" a také podle toho jak se s hmotou pracuje. Když je hustá, přidám likér a když je řídká, přidám sušené mléko.

  • svišť | 17. 11. 2011 16:51

    Prosím o doplnění množství m.cukru a suš. mléka . Děkuji.

  • Blanka V. | 18. 12. 2006 09:05

    Výborné cukroví, dobře se pracovalo s těstem i marcipánem, píši 1.

  • michal Stodůlka | 8. 12. 2006 19:27

    tohle musím vyzkoušet dik

  • Mila Veselá | 15. 11. 2006 12:29

    Není to klasický marcipán, ale slouží ke slepení a navlhčení upečených tvarů. Na toto cukroví musí být trošku vlhký, takže na tvarování to moc není. Lepí se. Ale pokud uděláte hutnější variantu, tak by to určitě šlo. A když tam dáte dost Amareta (proboha,jak se to píše ?) tak je na chuť výborný.

  • ixodes ricinus | 14. 11. 2006 20:12

    Dají se z této marcipánové hmoty vyrábět i jiné tvary, např různé figurky, hříbky a tak? Nelepí to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Narozeniny Svatba Oslava Silvestr Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Kakao Mandle - loupané Mandlový likér Máslo Med Mleté mandle Moučkový cukr Sušené mléko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

179
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
125
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
92
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
80
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…
75
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Marcipánky
Marcipánky
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánové bonbony
Marcipánové bonbony
Marcipánové myši
Marcipánové myši
Marcipánové trubičky
Marcipánové trubičky
Margot buchta z remosky
Margot buchta z remosky
  • Recepty.cz
  • Marcipánové čtyřlístky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact