• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marcipánová štóla
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová štóla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 140 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová štóla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks droždí
    • 200
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 75
      g moučkový cukr + 4 lžíce na posypání
    • 80
      g cukr
    • sůl
    • 1
      vejce
    • 50
      g meruňky
    • 30
      g pistáciová jádra
    • 200
      g marcipánová hmota
    • bílková poleva
    • 80
      g máslo rozpuštěné na potření

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozpustíme v teplém mléce a prohněteme s moukou, tukem, cukrem, solí a vejcem.
2
Přikryté necháme kynout asi 60 minut.
3
Meruňky a pistácie posekáme. Marcipán uhněteme s moučkovým cukrem. Polovinu hmoty propracujeme s meruňkami, druhou s pistáciemi. Utvoříme válečky dlouhé asi 30 cm. Těsto prohněteme a vyválíme z něj plát asi 32x25 cm.
4
Na plát položíme marcipánové válečky (ke krajům). Okraje těsta přes ně překlopíme. Obě poloviny těsta dáme k sobě, lehce přitiskneme a zformujeme do tvaru štóly.
5
Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme kynout asi 30 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Štólu potřeme 40 g másla a pečeme asi 50 minut. Ještě horkou ji znovu potřeme 40 g másla a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční marcipánová štola

Vánoční marcipánová štola

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:49

    Také jsem vynechala pistácie. Do marcipánu jsem zase zamíchala na drobné koštičky nakrájené sušené ovoce, co se dá koupit v pytlíku v supermarketech, a nemělo to naprosto žádnou chybičku. Jen ostatní si povzdechli, že toho mohlo být více. -:) Děkuji za vynikající receptík!

  • Martina | 1. 12. 2007 13:58

    Vyzkoušela jsem a je moc dobrá. Jen jsem tam nedala ty pistácie - u nás se dají koupit jen solené. Marcipán jsem si udělala domáci a nemělo to chybu!

  • Airan Novakova | 28. 11. 2005 17:32

    Tady ta stola vypada primo "nobl" :-)) Vyzkousime, snime, poreferujeme:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Pošírování Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílková poleva Cukr Droždí Marcipánová hmota Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Pistáciová jádra Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

28
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
28
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
21
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový…
20
Těstovinový salát s avokádem
Těstovinový salát s…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Marcipánová štóla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact