Smíchejte cukr, sušené mléko a vejce a podle potřeby přidávejte olej tak, abyste si vytvořili hustou hmotu. Podle potřeby nakonec dochuťte mandlovým aromatem a pořádně promíchejte.
Zapéct půjde pravý marcipán z mandlí. Ten najdeš tady: http://www.recepty.cz/recept/domaci-marcipan-5337 nebo trochu jiný poměr tady: http://www.recepty.cz/recept/marcipan-62738
hamita
|20. 11. 2011 21:32
omlouvám se za překlep: nenašla jsem recept.
hamita
|20. 11. 2011 21:30
Dobrý den,chtěla jsem nějaký marcipán,který půjde zapéct v těstě ale nenašla jsemrecept.Poradíte mi ,jaké složení na marcipán použít ?
Hanka Doleželová
|22. 5. 2008 20:48
chtěla bych jen říct že Bílek tu hmotu ví láme,není vláčný rychle prostě schne
Hanka Doleželová
|22. 5. 2008 20:37
bílkem ta hmota rychleji tvrdne ten by tam být neměl.
Simča Sládková
|23. 4. 2008 09:37
já tedy vůbec nedávám vejce. Jen 200 cukru a 200 suš. mléka, lžíci oleje a přikapávat vody, až se vše spojí. Celkem tam té vody přijde cca 40 ml. Někdo dáví i lžíci tekutého medu, pak vody méně. Vodu je nutné přikapávat po troškách, pořád to vypadá, že se to nespojuje a naráz je z toho kaše. Já ke konci vodu "přidávám" už jen tím způsobem, že si namočním ruce, kterými to propracoávám a "hňácám" a pak případně zase namočím a td. Až je z toho plastelína.
Jana Remková
|22. 4. 2008 13:19
Tak z toho budou třeba čajové růže,ne?Chááá! Jana
Hela -
|21. 4. 2008 19:45
Pochybuji, že by se dávaly do marcipánu žloutky. Bílky logicky těsto drží pohromadě a k čemu tedy jsou ty syrové žloutky? Dovedu si představit výslednou barvu. Jak ho pak barvíte na bílo?