• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota II.
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová hmota II.

autor: Magieee
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová hmota II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g sušené mléko nejlépe polotučné
    • 1
      ks bílek
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a propracujeme v tuhou hmotu, která se podle potřeby dá i dobarvit potravinářskou barvou. Voda není někdy nutná a stačí na spojení jen bílek. Pokud by byla hmota i přesto poněkud měkká, přidáme trochu sušeného mléka navíc nebo cukru, ale toho ne příliš mnoho, aby hmota vydržela pohromadě.
2
Z této hmoty se dají tvořit různé ozdoby na sladké zákusky či dorty a podobné sladkosti dle vaší fantazie. Je to sice falešný marcipán, ale moc dobrý!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Potahovací hmota

Potahovací hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 28. 4. 2014 17:04

    Pokud se chceš učit nějaký recepty nejdřív se nauč češtinu, aby sis nemyslela, že ti někdo nadává..taky mi je 13

  • šef kuchar domča | 21. 2. 2011 18:58

    je my teprve 13 let ja tento recept chci viskoušet mohu se zeptat kolik vodi se do toho dava prosim odpovjestemy ;-) ale pole surovin bude vinikající predem dekuji za odpovjed <3

  • konvalinka | 7. 9. 2007 21:31

    Mám letité zkušenosti s tímto marcipánem. Je vhodný JEN na ozdoby, musí se pracovat rychle, hned se láme, utrhnout si jen kousek těsta a zbytek mít pod igelitem. Je naprosto nutné mít plnotučné sušené mléko, musí se pčidávat vždy STEJNÉ množství mléka a mouč.cukru,stačí dát půl bílku a po 2 lžících mléka a cukru a pořádně prohníst, ručně,někdy musíte i přidat mléko a cukr, ale vždy stejně.

  • Mila Veselá | 6. 9. 2007 12:35

    Já mám smetanu do kávy vyzkoušenou a jde to. Ještě přidávám trošku medu (uberu cukru) , hmota je pak vláčnější. Jo a jako aroma je nejlepší likér Amareto.

  • Monika Linková | 5. 9. 2007 22:16

    Ivi jestli myslíš sušenou smetánku,tak raději ne.Je lepší si připlatit za to suš.mléko.Ta mandlová příchut,byl dobrý nápad.

  • Iva Mašová | 5. 9. 2007 21:41

    Mandlové aroma by se dalo taky přidat je to moc dobré.Sušené mléko do kávy sem nezkoušela,ale raději obyčejné,protože by se pak hmota mohla hůře zpracovat.

  • Ivana Přikrylová | 24. 8. 2007 21:20

    Možná by se dalo přidat pár kapek mandlové příchuti, aby to bylo marcipánovější. Vypadá to lákavě. Dalo by se použit i sušené mléko co je do kávy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

15
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
13
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
10
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
10
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
10
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 20. 10. 2025: Kdo dostane druhou šanci a kdo potká člověka, který mu obrátí život naruby?

Denní horoskop na pondělí 20. 10. 2025: Kdo dostane druhou šanci a kdo potká člověka, který mu obrátí život naruby?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Výklad karet pro nový týden: Velké varování pro jedno znamení! Ošklivé vyplave na povrch…

Výklad karet pro nový týden: Velké varování pro jedno znamení! Ošklivé vyplave na povrch…

  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact