• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota II.
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová hmota II.

autor: Magieee
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová hmota II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g sušené mléko nejlépe polotučné
    • 1
      ks bílek
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a propracujeme v tuhou hmotu, která se podle potřeby dá i dobarvit potravinářskou barvou. Voda není někdy nutná a stačí na spojení jen bílek. Pokud by byla hmota i přesto poněkud měkká, přidáme trochu sušeného mléka navíc nebo cukru, ale toho ne příliš mnoho, aby hmota vydržela pohromadě.
2
Z této hmoty se dají tvořit různé ozdoby na sladké zákusky či dorty a podobné sladkosti dle vaší fantazie. Je to sice falešný marcipán, ale moc dobrý!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Potahovací hmota

Potahovací hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 28. 4. 2014 17:04

    Pokud se chceš učit nějaký recepty nejdřív se nauč češtinu, aby sis nemyslela, že ti někdo nadává..taky mi je 13

  • šef kuchar domča | 21. 2. 2011 18:58

    je my teprve 13 let ja tento recept chci viskoušet mohu se zeptat kolik vodi se do toho dava prosim odpovjestemy ;-) ale pole surovin bude vinikající predem dekuji za odpovjed <3

  • konvalinka | 7. 9. 2007 21:31

    Mám letité zkušenosti s tímto marcipánem. Je vhodný JEN na ozdoby, musí se pracovat rychle, hned se láme, utrhnout si jen kousek těsta a zbytek mít pod igelitem. Je naprosto nutné mít plnotučné sušené mléko, musí se pčidávat vždy STEJNÉ množství mléka a mouč.cukru,stačí dát půl bílku a po 2 lžících mléka a cukru a pořádně prohníst, ručně,někdy musíte i přidat mléko a cukr, ale vždy stejně.

  • Mila Veselá | 6. 9. 2007 12:35

    Já mám smetanu do kávy vyzkoušenou a jde to. Ještě přidávám trošku medu (uberu cukru) , hmota je pak vláčnější. Jo a jako aroma je nejlepší likér Amareto.

  • Monika Linková | 5. 9. 2007 22:16

    Ivi jestli myslíš sušenou smetánku,tak raději ne.Je lepší si připlatit za to suš.mléko.Ta mandlová příchut,byl dobrý nápad.

  • Iva Mašová | 5. 9. 2007 21:41

    Mandlové aroma by se dalo taky přidat je to moc dobré.Sušené mléko do kávy sem nezkoušela,ale raději obyčejné,protože by se pak hmota mohla hůře zpracovat.

  • Ivana Přikrylová | 24. 8. 2007 21:20

    Možná by se dalo přidat pár kapek mandlové příchuti, aby to bylo marcipánovější. Vypadá to lákavě. Dalo by se použit i sušené mléko co je do kávy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

23
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
19
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
19
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
19
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
19
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact