• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová hmota

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová hmota
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mleté mandle
    • 125
      g cukr krupice
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr svaříme s vodou na niť, vmícháme umleté mandle a vanilkový cukr. Masu poté vlijeme na plech a uložíme na chladné místo.
2
Další den ji rozmačkáme a zpracujeme válečkem na mramorové desce na tvárnou hmotu. Rukama poprášenýma moučkovým cukrem hmotu důkladně propracujeme a ihned použijeme.
3
Lze ji také pevně zabalit do fólie a uložit do chladničky, kde ji uchováme až několik měsíců. Hmoty si můžeme vytvořit více do zásoby a poté ji podle potřeby odebírat.
4
Modelování: Z marcipánu lze tvořit malá umělecká díla. Chceme-li marcipán modelovat musí mít pokojovou teplotu, aby se dobře tvaroval. Pracovní plochu musíme mít neustále poprášenou moučkovým cukrem, aby se nelepil. Z marcipánu můžeme také vytvořit různé ovoce, zeleninu nebo houby. K tomu však potřebujeme potravinářské barvivo, kakový prášek utřený v rostlinném tuku nebo barevnou cukrovou či čokoládovou polevu, které do hmoty zapracujeme. Také lze spolu uhníst dvě různé zbarvené hmoty, čímž vznikne mramorový vzor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Potahovací hmota

Potahovací hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veverka | 22. 3. 2014 21:48

    tady v receptu chybí základní informace: "Kolik vody sem patří na to svaření na nit?" a pokud ji sem autor či autorka receptu nedá tak celý recept je k ničemu

  • Hela - | 5. 10. 2007 11:32

    Marcipánová hmota, která se prodává v cukrárně tak ta vedle mandlí ani neproběhla. Je to čistě cukr a sušené mléko + příchutě. Udělala jsem si si soukromý průzkum, tím, že jsem si v cukrárně jako chtěla objednat marcipán s tím, že má dcera alergii na mandle. Všechny výrobny v okolí Litoměřic a Ústí n.L. mi potvrdili, že v tom mandle nejsou. Dneska tedy přidávám 2 recepty na tuto marcipánovou hmotu. Ale nevím, kdy budou uveřejněny.

  • Anonym | 4. 10. 2007 19:42

    nedelejteto ne ne ne je to blbos udelal sem to a muzu to vyhodit radim vam dobre kupte si to v cukrarnr

  • Štěpán | 21. 4. 2007 16:58

    kolik tý vody!!!

  • Anonym | 8. 4. 2006 12:24

    Jestli máte rádi marcipánovou hmotu, jak se prodává v cukrárně, tak to nezkoušejte, budete zklamaný!

  • Naďa | 6. 4. 2006 14:53

    Ráda bych věděla, kolik vody má být na to smíchání s cukrem? Díky za odpověď

  • Dáša Holubcová | 14. 12. 2005 16:16

    cukr s vodou vaříme tak dlouho než to trochu zhoustne, že už to je hotové se pozná když si do vody s cukrem namočíte třeba lžíci a pak se jí dotknete prstem, uvidíte že se svařený cukr s vodou táhne jako nit. Není to nic složitého nedávno jsem vařila taky poprvé a hned jsem pochopila, proč se říká svařit na nit:-) Snad jsem to trochu srozumitelně vysvětlila.

  • Andrea Gergelová | 14. 12. 2005 13:31

    cukr svaříme s vodou na niť? potřebuju trochu pomoct,asi jak dlouho a jak to má vypadat,díky....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Pro děti Vaření Chlazení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mleté mandle Moučkový cukr Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Metrový koláč

Metrový koláč

Pečený česnek

Pečený česnek

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

455
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
382
Máslové řízky
Máslové řízky
279
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact