• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová hmota

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová hmota
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mleté mandle
    • 125
      g cukr krupice
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr svaříme s vodou na niť, vmícháme umleté mandle a vanilkový cukr. Masu poté vlijeme na plech a uložíme na chladné místo.
2
Další den ji rozmačkáme a zpracujeme válečkem na mramorové desce na tvárnou hmotu. Rukama poprášenýma moučkovým cukrem hmotu důkladně propracujeme a ihned použijeme.
3
Lze ji také pevně zabalit do fólie a uložit do chladničky, kde ji uchováme až několik měsíců. Hmoty si můžeme vytvořit více do zásoby a poté ji podle potřeby odebírat.
4
Modelování: Z marcipánu lze tvořit malá umělecká díla. Chceme-li marcipán modelovat musí mít pokojovou teplotu, aby se dobře tvaroval. Pracovní plochu musíme mít neustále poprášenou moučkovým cukrem, aby se nelepil. Z marcipánu můžeme také vytvořit různé ovoce, zeleninu nebo houby. K tomu však potřebujeme potravinářské barvivo, kakový prášek utřený v rostlinném tuku nebo barevnou cukrovou či čokoládovou polevu, které do hmoty zapracujeme. Také lze spolu uhníst dvě různé zbarvené hmoty, čímž vznikne mramorový vzor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Potahovací hmota

Potahovací hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veverka | 22. 3. 2014 21:48

    tady v receptu chybí základní informace: "Kolik vody sem patří na to svaření na nit?" a pokud ji sem autor či autorka receptu nedá tak celý recept je k ničemu

  • Hela - | 5. 10. 2007 11:32

    Marcipánová hmota, která se prodává v cukrárně tak ta vedle mandlí ani neproběhla. Je to čistě cukr a sušené mléko + příchutě. Udělala jsem si si soukromý průzkum, tím, že jsem si v cukrárně jako chtěla objednat marcipán s tím, že má dcera alergii na mandle. Všechny výrobny v okolí Litoměřic a Ústí n.L. mi potvrdili, že v tom mandle nejsou. Dneska tedy přidávám 2 recepty na tuto marcipánovou hmotu. Ale nevím, kdy budou uveřejněny.

  • Anonym | 4. 10. 2007 19:42

    nedelejteto ne ne ne je to blbos udelal sem to a muzu to vyhodit radim vam dobre kupte si to v cukrarnr

  • Štěpán | 21. 4. 2007 16:58

    kolik tý vody!!!

  • Anonym | 8. 4. 2006 12:24

    Jestli máte rádi marcipánovou hmotu, jak se prodává v cukrárně, tak to nezkoušejte, budete zklamaný!

  • Naďa | 6. 4. 2006 14:53

    Ráda bych věděla, kolik vody má být na to smíchání s cukrem? Díky za odpověď

  • Dáša Holubcová | 14. 12. 2005 16:16

    cukr s vodou vaříme tak dlouho než to trochu zhoustne, že už to je hotové se pozná když si do vody s cukrem namočíte třeba lžíci a pak se jí dotknete prstem, uvidíte že se svařený cukr s vodou táhne jako nit. Není to nic složitého nedávno jsem vařila taky poprvé a hned jsem pochopila, proč se říká svařit na nit:-) Snad jsem to trochu srozumitelně vysvětlila.

  • Andrea Gergelová | 14. 12. 2005 13:31

    cukr svaříme s vodou na niť? potřebuju trochu pomoct,asi jak dlouho a jak to má vypadat,díky....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Pro děti Vaření Chlazení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mleté mandle Moučkový cukr Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Melounový salát

Melounový salát

Buchta na doma

Buchta na doma

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

33
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
30
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
24
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
22
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Marcipánová hmota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact